Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » E kategóriás jogosítvány?

E kategóriás jogosítvány?

Figyelt kérdés
Néztem neten az árakat meg a jelölést. B+E azt takarja hogy B már van és az E hozzá jön? És az hogy vontatni tanítanak az kerül több mint 100e forintba?
2019. febr. 25. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért kerül több, mint 100 ezerbe mert nem a vontatást, hanem a komoly szintű vontatást tanulod meg. Ezeknél már a pótkocsiknak átlagban saját fékrendszere van és ahhoz kell az oktatás. Ez nem olyan, mint a bauhausos 200 kg-os kis fos amit utánakötsz.
2019. febr. 25. 14:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Meg kell legyen a B kategóriád, és utána kezdheted külön az E-t. És ja, kb 100 ezer forint. Általában jó nagy, kéttengelyes utánfutók vannak, ehhez meg jó nagy autó is kell, ezért a viszonylag magas ár. Végig a gyakorlaton az utánfutóval fogtok járkálni, és megtanulsz szűk utcákba befordulni nagy utánfutóval, tolatni minden irányba, sávot váltani figyelembe véve a hosszúságot, és ilyenek.
2019. febr. 25. 16:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így belegondolva tényleg érthető. Még meglátom mennyire kell :D
2019. febr. 25. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Felesleges. Kivéve néhány helyzetet. Egy 1600kg os terepjáróval (lehet hogy személyautóval is) általában lehet 1500 kg körüli utánfutót vontatni a forgalmi szerint.

-Nehéz (750kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű)pótkocsinak B kategóriás vontatásához két feltételnek kell teljesülnie:

A nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb ÖSSZSÚLYA nem haladhatja meg a vonó gépkocsi ÖNSÚLYÁT és

A járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladhatja meg a 3500kg-ot.

2019. febr. 25. 20:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még az lemaradt hogy nekem 8 méter hosszú 2,5 méter széles lakókocsim volt, azt húztam B-vel. Kis gyakorlás kell, de bele jössz hamar, ami nagyon kell az egy jó minőségű kiegészítő tükör a sárvédőre.
2019. febr. 25. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért nem mindenre elég a B kat, egy normális autószállító trailer minimum 2 tonna össztömegű, és oda már automatikusan BE kell, akárhogy számolsz. Vagy egy kéttengelyes ponyvás futó is simán lehet 2 tonna össztömegű. Attól függ, mire kell neked kérdező, sosem lehet tudni mikor jön jól a jogsi, persze ha nem használod, akkor kár költeni rá egy csomót, illetve sok időt is elvesz.
2019. febr. 25. 20:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Egy max 800kg-os (de inkább a 700 körüli) pályaautót húznék vele. Gyakorolgatnom van hol, úgy néz ki az lesz belőle.
2019. márc. 4. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Ehhez elég lehet egy 1,2 vagy 1,3 tonna össztömegű trailer, amit egy Golffal vagy Ford Focussal például (tehát ez a méret) B kategóriával is húzhatsz. Viszont egy VW Touareggel húznád, akkor már BE kell.
2019. márc. 4. 19:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Közben kiszámoltam a forgalmikból, olyan 3400 lesz az egész szerelvény (tréler meg 2 autó) szűkös, de szerintem belefér a B be. Köszönöm a válaszokat!
2019. márc. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!