Mi történik ha egy hivatásos sofőrnek elveszik a jogosítványát?
Ha tegyük fel a sofőrünk busz/kamionsofőr, de őt lemeszeli a trafi 180-al, és elveszik a jogsiját három hónapra.
Akkor a cégtől, ahol dolgozik kirúgják vagy szabadságra küldik, vagy mégis mit csinálnak? El nem tudom képzelni, hogy ezt hogyan oldják meg.
Trafiért nem veszik el a jogosítványt.
Ha súlyos szabálysértést követ el , de nem C/D/E kategóriás járművel, hanem a többivel akkor beadhat egy méltányossági kérelmet hogy a többi kategóriát ami a megélhetéséhez szükséges ne vegyék el.
De ha egy hivatásos sofőrnek nincs annyi felelősség érzete, hogy a jogsiját ne veszítse el, akkor nem is baj ha elveszik - legalábbis szerintem.
Elveszti a munkahelyét!
Ismerős lakott területen belül 100 km/h-val lett elkapva, elvették B és C kat. jogsiját is. Teherautó sofőrként dolgozott éppen.
Ilyenkor nincs méltányosság.
MInek is...
Ha személyautóval így viszonyul a közlekedéshez, akkor nagy kategóriában sem különb.
Egyik rokonomat kapták el 30-as táblánál 80-nal, bevonták a jogsiját legalább fél évre. Ő történetesen pizzafutárként kereste akkor a kenyerét. Kénytelen volt pályàt módosítani, amivel persze utóbb igencsak jól járt, de akkor, abban a helyzetben ez nem volt egyértelmű.
Tudom, hogy az nem hivatásos jogsi, csak ugye felmerült itt a furgonosok és más B jogsis állások kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!