Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A németek miért vezetnek...

A németek miért vezetnek ilyen bambán?

Figyelt kérdés
Mindenki azt hiszi, milyen jó vezetők, de én leggyakrabban azt látom, hogy pl. a 2 sávos úton a lámpánál az egyenesen haladók sem töltik fel mind a két sávot piros esetén, hanem birkulnak 8-10-en a jobb sávban, a bal üres. Ha a lámpa zöldre vált, akkor meg szépen egymásután megvárja mindenki míg az előtte lévő eléri az 50-nek megfelelő távolságot, és elkezdi keresgélni az egyest.
2019. febr. 23. 13:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Nem bambák egyáltalán, egyszerűen betartják a szabályokat, és előrelátóak, előzékenyek.
2019. febr. 23. 14:08
 2/16 anonim ***** válasza:

Máshogy szocializálódtak, másképp tanítják őket vezetni is.

Aztán meg pislog mindenki mint pocok a lisztben, mikor országúton nem gyorsít fel 70 fölé, mert tudja, hogy másfél kilométer után lesz egy hetvenes tábla, arra a két percre meg minek.

2019. febr. 23. 19:48
 3/16 A kérdező kommentje:

"Nem bambák egyáltalán, egyszerűen betartják a szabályokat, és előrelátóak, előzékenyek."

Milyen gyakran jársz no.-ban?

Mert pont nem ezt tapasztalom.

Nincs olyan szabály, hogy a jobb sávban kell libasorban várni a zöldet. (a jobbra tartási köt. nem ez lenne)

Olyan szabály sincs, hogy csak akkor indulhat el, ha már elérte az adott tempolimitnek megfelelő távolságot az előtte levő. Lehet szépen, ki késletetéssel indulni, hogy folyamatosan növekszik a követési táv, ahogy gyorsulunk.

Az autópályán is rendszeres jelenség a "Mittelspurschleicher", aki kibérelte a középsőt.

Az sem ritka, hogy jössz hátulról 180-nal, ő meg villant hármat az indexxel, és kijön eléd 110-zel előzni, nem zavartatja magát.

Amerre járok, jobbkezes utca van, szinte minden héten lehetne baleset, ha nem figyelnék, mert kb. minden 3. nem tudja, hogy ott nincs elsőbbsége. Egyikre egyszer rádudáltam, hogy vegye észre, mert máskor lehet hogy épp nem figyel aki ott kijön, és akkor nem ússza meg dudálással. Még neki állt feljebb és visszadudált.

Vannak arrogáns bunkók is elegen, akik azonnal ledudálnak, ha valami nem tetszik, furakodnak, tolakodnak. Bár az arányok mások mint magyarországon.

Szóval ezt én valahogy nem tudom be a szabálytiszteletnek, és előzékenységnek.

2019. febr. 23. 21:32
 4/16 A kérdező kommentje:

3-as: Általában ebben én is ilyen vagyok, általában ilyenkor szoktak a VW-sok az életük árán is megelőzni. Viszont nagyon sok olyan van, akinél ez a 70 fölé nem gyorsítunk igaz a következő 10km-re is. Rájuk gondoltam, nem azokra aki értelmetlenül tolja a pirosig. (mondjuk ebből is van nem kevés)

Volt olyan öreg is, aki ilyenkor még el is kezdett villogni, mert meg merészeltem előzni, holott 100 volt, tiszta helyzet, semmi záróvonal, és még közel sem mentem hozzá.

2019. febr. 23. 21:40
 5/16 anonim ***** válasza:
Ez enm német sajatossag de mind1.
2019. febr. 24. 00:46
 6/16 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek a hatossal, gyakorlatilag egész Nyugat-Európában egy ilyen óvatosabb stílus a jellemző, ráadásul a leírt jelenségek nagy része bármelyik európai orszàgban megfigyhető. A déli népeknél persze teljesen más a helyzet,
2019. febr. 24. 08:11
 7/16 A kérdező kommentje:

Mondjuk délebbre nem jártam, a görögök kivételével, az olaszokat csak hírből ismerem.

De a görögök nem voltak kirívóan mások mint mi magyarok. A fiatalokat láttam, hogy a golfokal méregetik egymás farkát, de ez már 15 éve volt, és nem volt más mint nálunk.

2019. febr. 24. 08:49
 8/16 anonim ***** válasza:

"Milyen gyakran jársz no.-ban?"

Életvitelszerűen is éltem kint, illetve az idén megint költözöm oda, eléggé témában vagyok Németországgal. Az, amit írtál, a nagy része túlzás, gondolok itt arra, hogy a zöldnél csak akkor indulnak el, mikor már a másik 100 méterre van, és ilyenek... Ez egyáltalán nem igaz. A jobbkezes utcák pedig mindenütt veszélyesek, honnan is kéne tudja bárki, hogy egy jobbkezes utca következik, és nincs STOP táblája a másiknak... Mindenütt a világon veszélyesek ezek az utcák.

2019. febr. 24. 13:05
 9/16 A kérdező kommentje:

"A jobbkezes utcák pedig mindenütt veszélyesek, honnan is kéne tudja bárki, hogy egy jobbkezes utca következik,"

Most egy német fórum azt írnák neked, hogy add le a jogsid, vagy ajánlják az MPU-t.:)

Onnan kell tudni, hogy a 30-as zónákban mindig jobbkézszabály van. Ritkán van állítólag kivétel, de ezekről is csak fórumon olvastam.

Nálunk is a 30-as zónával vezették be, az utca egyik fele az, a másik nem, így az egyik végén van macisajt, a másik jobbkezes. Na itt amikor megyek ki, itt akarnak mindig belémjönni, de még biciklisek is.

2019. febr. 24. 17:25
 10/16 A kérdező kommentje:

Ja, igen, kicsit túlzok, de pont volt aznap egy olyan, hogy bal sáv üres, 8 autó előttem, zöldre vált a lámpa, én meg csak várok, várok. Aztán meguntam, index ki, sávváltás, és mire előre értem, akkor láttam, hogy kb. a 3. autó indul. Szerintem nem jutott mind a 8 át.

A többi eset meg nem annyira túlzás, csak persze azokat az eseteket veszi észre az ember, ami idegesíti.

2019. febr. 24. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!