Merőlegesen parkoló autóktól 3m-re lehet parkolni KRESZ szerint?
Adott egy utcáról nyíló parkoló rész egy panelnak, lásd kép:
ami közterület.
a képen függőlegesen vannak parkoló felfestések.
viszont az "X" helyére állhat autó? ott nincs felfestés. merőlegesen az említett felfestésekre.
3m legalább megvan a "függőlegesen" álló parkolók és az "X"-ek közt.
A KRESZ hol írja le ezt a helyzetet? Szabad az "X" helyére parkolni?
Nagyon Köszi!
Nem tudom visszamondani a KRESZ minden pontját, ehelyett az eszemet szoktam használni.
Egy átlagos autó 4 méter hossztól kezdődik (a 3 ajtós "kisautónk" 4,2m, a szedánok 4,4m), de rengeteg nagyobb autó rohangál az utakon pl Avensis 3gen 4,7m. Ha te hagysz 3 métert, az azt jelenti hogy amikor hozzáér az autód oldalához még kb 1,5m a parkolóhelyen van. Lehet csuklóztatni a másikat, ha 2 oldalt nem állnak rá teljesen akkor ki- és befér az autó, de nem mindenkinek megy és akár a kocsidat is meghúzhatják.
Ne legyél tahó, ha nem tudsz minimum 5 métert hagyni, akkor ne állj oda.
ne állj oda. ilyen helyre amúgy ki szokták rakni a tiltótáblát is.
merőleges parkolóból nem lehet 3 m-en kiállni. kell az 5 méter legalább.
Onnan röhögve ki lehet hajtani. Parkolóházakban, mélygarázsokban is gyakran csak ennyi hely van. Csak sokan nem tudnak tolatni. Ezt el kell fogadnod.
Én mindig úgy parkolok, hogy elleőrzöm, hogy a másik autós ki tudjon tőlem állni. A fenti szituban ha csupa rövid autó lenne, tágas parkolóhelyeken, akkor minden további nélkül. Ha áll bent egy nagyobb jármű, akkor már nem.
Amit néha alkalmazok még, hogy a névjegykártyámat kiteszem a szélvédő mögé. Ha valakit akadályozok, el tudjon érni. Ez főleg építkezéseimen van így.
Ez a baj hogy sokan nem tudnak tolatni/parkolni. Ha meghúzzák az autómat, nem fog vígasztalni hogy bezzeg én simán kiálltam volna, ettől nem tűnik el a karc/horpadás. Azt se felejtsük el, hogy a világ nem tökéletes, sokszor nem a hely közepére állnak az autósok hanem a szélére, átlósan, kilóg a vége, stb, így pedig talán mégsem annyira egyszerű kiszedni a kocsid.
Megnézed hogy mik parkolnak ott. Mi van ha elmegy a Yaris és később leparkolna egy Avensis, 7es BMW, stb?
Ő úgysem állna be oda. Neki két hely kell, hogy rá tudjon állni a vonalra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!