Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire számít szánalmasnak,...

Mennyire számít szánalmasnak, hogy csak akkor vezetek céges autót ha használhatom a fedélzeti kamerám?

Figyelt kérdés

Nyáron felvettek egy céghez, de mondtam, hogy használnék fedélzeti kamerát ha kár keletkezne bizonyítani tudjam, mondták, hogy nem engedélyezett, ezért másnap mondtam, hogy akkor köszönöm, elnézést, hogy zavartam önöket.

Most megint céges kocsit kéne használnom... ugyan ez a szitu. Nekem rögeszmém a kamera, én annélkül el sem indulok. Nekem csak ez az egy feltételem van.

Hogy viszonyúlnátok ezek után egy ilyen munkavállalóhoz?

2019. febr. 8. 09:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mint munkavállaló jó úton jársz, de be kell látnod, hogy a munkáltató jobban ismeri a kamerahasználathoz fűződő jogszabályokat.

Nem kell feszíteni, ha elégedett vagy a munkahelyeddel, akkor másként használj kamerát..nem pont azt, amit mindenki ismer.

ennek akkor lesz jelentősége, ha sajnálatos balesetkor ezzel tudod bizonyítani vétlenséged...addig? ügyeskedj.

2019. febr. 8. 09:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék róla. Indulás előtt feltenném, érkezéskor leszedném. Emiatt nem szalasztanék el munkalehetőséget.
2019. febr. 8. 10:13
 3/15 anonim ***** válasza:
63%
Nálam nem dolgoznál. Vagy használd a saját autódat.
2019. febr. 8. 10:13
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Használjad, nem kell tudniuk róla, szépen veszel magadnak egyet, indulás előtt felteszed, utazás végén leszeded, ennyi. Lehet azért nem engedik mert a céges telephelyen tilos kamerázni és nehogy felvételek kerüljenek ki, vagy esetleges telefonbeszélgetések, vagy más emberekkel való beszélgetések legyenek rögzítve, szerintem inkább ettől tarthatnak.
2019. febr. 8. 10:26
 5/15 D. Brasco ***** válasza:
100%
Mondjuk jo lenne tudni merre közlekedsz az autoval?csak orszagon belül vagy esetleg nyugatra is....mert az osztrakok pl halálra büntetnek ha fedelzeti kamerazol!
2019. febr. 8. 10:32
 6/15 A kérdező kommentje:

Ohh, mint cégvezető, mennyire töltene el örömmel, hogy leverné valamelyik báttya a tükrét a drága autósnak és mondjuk aki nekiment az otthagyta a helyszínt, ki fizeti ki? Én kifezetettném kamera felvételei alapján a károkozóval.

Én is arra gondoltam, hogy nem szólok, felteszem és ennyi. (Amúgy van, nem is egy kamerám meg csomó tartó hozzá)

2019. febr. 8. 10:36
 7/15 A kérdező kommentje:
Belföld. De nem büntetnek az osztrákok, furgonos csoportba olvastam, meg ST22 Lacika is hívta még anno ezért a külügyet, csak ki kell takarni a rendszámot. Europe daschcam yt csatornát nézd meg, igaz fele lengyel, de Holland is van és a rémhírek szerint a holland is büntet. De van csomó német is. De ha para a dolog és piszkál az osztrák "természet fotós vagy".
2019. febr. 8. 10:40
 8/15 anonim ***** válasza:
66%
Én inkább azon gondolkoznék el, hogy kell-e olyan munkaerő aki ilyenekből ekkora patáliát csinál? Mi lesz a következő hepped? Csak zöld autóval leszel hajlandó közlekedni?
2019. febr. 8. 11:09
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
Ahol ebbe belekötnek, ott szokták ráverni a munkavállalóra egy baleset költségeit. Semmi oka nincs, hogy egy munkáltató ne engedélyezze a kamerát belföldön, hacsak nem az, hogy nem szeretik a bizonyítékot hogy a munkavállaló vétlen egy balesetben. Akkor nem lehet levonni bérből, kirúgni, fenyegetni.
2019. febr. 8. 11:14
 10/15 A kérdező kommentje:

#8 mi az összefüggés a kettő között?

Én is pont arra gondoltam nyáron, hogy ha lesz valami rajtam kívül álló gond közlekedésből kifolyólag akkor biztosan kihátrál mögülem a cég.

2019. febr. 8. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!