Az emberek jelentős része miért nem dudál rá a zöldnél bambuló autóstársaira?
Nagyon sokszor azt tapasztalom, hogy ha a zöldnél állunk mint a hülye senki nem dudál, mindenki vár.
A legutóbbi eset,hogy harmadikként álltam a sorban, és az első az anyóülés alatt kotorászott mikor zöldre váltott.Az előttem álló autóban meg csak ült, és bámult előre az illető, én kezdtem el dudálni.(és még az első dudálásra sem figyelt fel az a kretén a sor elején)
Lehet,hogy én vagyok a türelmetlen, de amikor sokadik vagyok a sorban, és látom,hogy zöld, de nem indul az eleje akkor is dudálok.
Egyszer nem dudáltam, akkor a 30 másodperces zöldet 3 perces piros követte, és ott is maradt mindenki.
Nem értem,hogy az emberek többsége ilyenkor miért nem tud dudálni, hogy történjen már valami?
Van az embereknek kultúrájuk..
Néha én is elbambulok, vagy épp lefullad az autó (megesik)... akkor ha mögöttem rám dudálnának én vagy beintenék vagy pofánverném, mert ez csak stresszt okozna.
Ha bámészkodik az illető, akkor egy egész rövidet szoktam dudálni, ő felébred, köszi, bocsi, mindenki mehet a dolgára.
Ebben semmi bunkóság nincs.
Ha viszont bénázik, lefullad, akkor nem stresszelem tovább a dudálással, mert attól nem fog előbb elindulni.
Honnan jön ez a pofánverős duma? Számtalanszor dudáltam már zöldnél elbambuló autósra. Nem hosszam, éppen "rápittyentettem" egy nagyon rövidet. Eddigi reakciók? Minden esetben az volt, hogy kézfeltartás, bocsánat kérés.
Persze, ehhez az is kell, hogy nem idegből nyomom a dumát, hanem csak figyelem-felkeltő szándékból.
És mielőtt még belekötnétek, nem a zöld első felvillanására jelzek a kürttel, hanem várok adott esetben 3-4 másodpercet is, amíg egyértelművé válik, hogy épp nem vette észre az elöl lévő a szabad utat. Soha senki nem akart még emiatt pofánverni.
Az, hogy valaki elbambul a pirosnál, nem egy főbenjáró bűn, velem is megesik, főleg nyáron strandok környékén :)
Pár másodperc zöld után egy rővid dudálás teljesen kulturált és elfogadott módja a figyelemfelkeltésnek. És ha ezt nem teszi meg a sorban második, teljesen oké, ha a harmadik vagy a negyedik cselekszik így.
Ami helytelen az az, hogy idegeskedik valaki más elbambulásán. Helló, emberek vagyunk, néha hibázunk és hát inkább így hibázzunk, mint mondjuk egy előzés közben vagy a pirosat mutató sorompónál, nem?
Egy-egy figyelmeztető dudálással nincs baj az "elalvó" mögötti 1-2 kocsitól. De mikor az egész sor elkezdi nyomni a dudát mint a veszett, attól semmi nem fog történni csak mindenki még idegesebb lesz.
Az emberek jelentős része meg úgy van vele, hogy nem lesz egy lámpával előrébb vagy hátrébb az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!