Mi az optimális töltési áramerősség savas akkumulátor esetén?
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogyan kell kiszámolni az optimális áramerősségű töltőt savas akkumulátor esetén?
12v 180Ah teherautóakkumulátort akarok tölteni, milyen tö9ltőt válasszak hozzá? Mire kell figyelnem?
Köszönöm.
Ezt eddig én is tudtam, de a válaszodtól nem lettem okosabb, és nem is tanultam belőle. :D
Szóval a kérdés még mindig adott.
OK. Szóval a kapacitás tíz százalékával kell tölteni egy savas akkumulátort. Tehát a te esetedben 18 A-el...
de..nem véletlenül találták fel az automata töltőket..
fontos a töltési feszültség is, mert a barkács-töltőkkel néha széttöltik az aksit. Általában 2,4 V az optimális fesz. de 2,6 V-nál ne legyen több cellánként..
12V-os esetén (6x2,6)max 15,6V lehet a feszkó.
Pesze majd a szakemberek pontosítani fognak, én csak gyorsan akartam segíteni.
Köszönöm 3-as!
A lényeg amiért kellett nekem:
Ahol lakom, az áramszolgáltatás iszonyúan vacak, ezért egy fél solar rendszert szeretnék (napkollektorok nélkül).
4db 180A-es teherautó akkuról küldeném az 5000W-os invertert kimaradás esetén.
Eddig mindig megtérítették a kárt amit ezzel okoztak, de már nagyon unom.
Szóval ezeket az akkukat szeretném tölteni, és nem használnék sima töltőket, hanem moduláris töltőt vennék hozzá, ahol tudnom kell a töltési feszültséget és áramerősséget.
A 3. Jól írta.
Neked igazándiból munka akkumulátor kellene ilyen felhasználásra. Ezek bírják hogy hosszú távon merítve vannak, a sima ólom-savas akkuk nem. Ha már befektetsz, jobban járnál ha nem teherautó aksit vennél, mert hamar elhalálozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!