Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsga, ilyenkor...

Forgalmi vizsga, ilyenkor mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
3 forgalmi vizsgámon vagyok túl, az első kettő pech végett, meg rutintalanság végett nem sikerült, sárga lámpa áthajtás dugóban, a másik meg amikor a másik világít hogy menjek szemből hogy menjek már, sürgetve elindulok és közbe elhúz egy kocsi száguldva azon az úton amire hajtanék, szóval belefékeztek. A múltkori azért nem sikerült mert nem gondolkodtam, ahol kellett volna (Persze a tábla ott is le volt pont lopva.) Úgyhogy ehhez tényleg nincs szerencsém. Nem gondolok bele a részletekben. Érdekes módon az oktatóm azt mondta, hogy nem szabadott volna idáig eljutni, mert ő azt látta, hogy jól csinálok mindent. Mert amúgy vizsgán kívül, sima vezetésen nem vétek hibát, másfél óra alatt. Szerintem az izgulás elnyomja az agyam, vagy nem tudom. Szóval ilyen böszme nagy hibákat vétek minden alkalommal, ilyen indexelés vagy ilyen alap hibáim meg szinte nincsenek is. Elég egy nagy hiba , 1 mp hozzá, és elkaszáltak. Pluszba mindig a legnehezebb útvonalat húzom az egész városban. Ilyenkor az oktató meg szokta kérdezni 3 sikertelen vizsga után, hogy nem e lenne jobb kipróbálni egy másik oktatót, hátha úgy sikerülne. Tőlem is megkérdezte. (Mellesleg nagyon rendes, úgy érzem mindent megtanított, amúgy fiatal, most kezdte 1-2 évvel ezelőtt az oktatást.) Az én érdekemben, hátha más oktató máshogy magyarázza el, vagy máshogy kezeli a dolgokat, esetleg egy rutinosabbat, aki szellemileg máshogy hat az emberre, mert itt az is fontos. Megkérdeztem a környezetemben embereket, azt mondták hogy látnak ebben valamit, hogy átmenjek, mert hogy veszíteni nem vesztek vele semmit, kimozdulnék a komfortzónámból, a megszokottból. Csak ugye új kocsi, új oktató. Anyagilag több lenne így. Ötletem sincs mit lépjek. Mit gondoltok erről?
2018. dec. 20. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nyugi, a forgalom már csak ilyen. nem benned van a hiba, hanem az élet nagy kavaró..

maradj itt, aztán jöjjön, aminek jönni kell...az alkalmatlanság és a forgalomban kialakult pech-széria közt baromi nagy a különbség..te ezt az utóbbit szívtad meg..

fel a fejjel, csak bátran!

2018. dec. 20. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit fura ez, hogy az oktató így lemond rólad. De lehet benne ráció is. Lehet csak simán több rutint kell szerezni, sokba kerül, de több tapasztalattal kevésbé mész bele veszélyes helyzetekbe.

A sárgán áthajtás sok mindentől függ. Volt hogy simán áttoltam a sárgán akkor az oktató azt mondta meg kellett volna állnom. Máskor meg megálltam de ehhez intenzív lassítás kellett, akkor meg azt mondta, hogy mi van ha kamion vagy busz jött volna mögöttünk.

Mondjuk a vizsgám is gyakorlatilag abból állt, hogy sárgákon toltam még át és átmentem. Igaz akkor váltott amikor már tényleg csak satu fékkel tudtam volna megállni.

Ezt a szemből villog helyzetet nem feltétlenül értem, de a lényeg, hogy neked mint sofőrnek sosem a másikra kell hallgatnod. Attól hogy ő sürget és villogtat még ugyanúgy oda kell figyelned a helyzetekre. Persze feltartani sem illik, de a biztonságos közlekedés kel az első legyen.

Ami tanácsot tudok adni:

Vizsga előtt közvetlenül vezess egyet még aznap és úgy menj vizsgára. Sokkal jobban a "kezedben lesz" az autó. Illetve nehéz, de próbáld meg nem vizsgaként megélni a vizsgát, csak úgy kell felfogni, hogy vezetni kell ahogy eddig, figyelve, biztonságosan.

2018. dec. 20. 10:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Az oktatóm az én érdekemben mondta ezt, kihangsúlyozta, hogy nem lepasszolni akar, csak más is volt már úgy hogy átmentek más oktatókhoz, és utána egyszerre sikerült neki. Mindig ezekre figyelek már amik miatt meghúztak, szóval azért ebből is sokat tanultam. Azt mondta, hogy nekem már felesleges lenne ennél többet mennem órát venni, mert az én esetemben pénzkidobás lenne, mert látja hogy megy. De viszont mindig vannak új helyzetek, amik lehet hogy vizsgánál jönnek elő, és lehet ezért jobb lenne több rutint szerezni. Hát nem tudom, hogy váltsak e oktatót vagy ne, nagyon nehéz dönteni.
2018. dec. 20. 11:15
 4/5 Majatom ***** válasza:
100%

Nem a kérdésre válaszolok, de a témához tartozik, hogy én például soha nem szoktam tanuló javára lemondani az elsőbbségemről, és villogni neki, hogy menjél nyugodtan, mert nincs még rutin, hogy kezelni tudja a helyzetet, és több bajt csinálok, mint hasznot. Egyébként meg oktatáson csak vezetni tanul meg az ember, nem olyan sok idő a vezetés, hogy minden helyzet előjöjjön, így könnyen lehet, hogy pont vizsgán lesz egy új helyzet. Ez tényleg csak szerencse kérdése, rutint meg úgy is majd jogsival a kezében szerez az ember 5.000 - 10.000 km levezetése után.

Nem egyformák az emberek, lehet, hogy valakinek bejött, hogy váltott oktatót, de lehet, hogy mást meg pont az új oktató zavarja össze azzal, hogy másképp magyarázza a dolgokat. igazából ezt csak Te tudod eldönteni, Te érzed, hogy neked melyik lenne jobb.

2018. dec. 20. 13:05
 5/5 anonim válasza:
Sikerült?
2019. febr. 15. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!