Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem mehetnek a biciklise...

Miért nem mehetnek a biciklisek egymás mellett egy sávban?

Figyelt kérdés

Nem értem az autósok felháborodását ez ügyben. Ha egymás után mennek a biciklisek az út szélén, attól ugyanúgy létezik oldaltávolság. Tehát ha egy robogós jön szembesávból, az út szélén, én pedig szintén egyedül megyek az út szélén biciklivel egy autó nem kerülhet ki akkor amikor pont egymás mellett vagyok a robogóssal, mivel nem képes megtartani azt az oldaltávolságot, amire szükség lenne, ezért mindkettő ember életét veszélyezteti?

Értelmetlen felháborodás a vezetők részéről, mivel ha egymás után mennek a biciklisek úgy is át kell mennie szinte teljesen a szembesávba a megfelelő oldaltávolság miatt, ha egymás mellett mennek akkor pedig "rá van kényszerítve" hogy átmenjen.

Azok az autósok akik életükben nem ültek biciklin, életük végéig egy ülésben meresztik a seggüket valószínű nem tudják hogy milyen egy biciklisnek ha úgy kerülik ki hogy szinte súrolja a kezük az autó oldalát előzés közben.

Viszont aki nem egész nap az ülésen kényelmeskedik hanem esetleg elmegy egy kisebb biciklitúrára az biztos tudja milyen frusztráló érzés amikor hallja hogy mögötte 150km/h -val jön egy autó, és inkább lemegy az egész úttestről mivel már megszokott dolog hogy baszik mindenki az oldaltávolságra, leszarja hogy esetleg meginoghat a biciklivel.

És ezek az emberek vannak felháborodva hogy hogy merészelnek a biciklisek egymás mellett menni biciklivel?

Várom a véleményeket/meglátásokat.

2018. dec. 3. 14:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem biciklisként tök természetes, hogy igyekszem csökkenteni a másik kerülési szükségletét, bár nem tudom megmagyarázni, mert motorosként tudom, hogy mennyire rohadt egyszerű totál átmenni a másik sávba :D Ha van a szembeforgalom, akkor pedig úgyis várni kell. Úgyhogy engem autósként sem frusztrálnának az egymás melletti biciklisták, ha nem lógnak át a másik sávba, de két keréken szépen odasorolok az új jobb oldalára egyedül. Nekem ez így működik, de lehet, hogy más helyeken mászkálunk, más hozzáállással. Szoktam együtt biciklizni mással, de soha nem megyek mellette, még akkor sem, ha nincs forgalom, nem értem, miért muszáj ezt tenni bárkinek (versenyt kivéve, de akkor úgyis lezárják az utat).

A bunkó vagy túl merész autósok nem tudom, hogy jönnek ide, ennek nincs köze sem a biciklisekhez, sem az egymás mellett haladáshoz. Bár biciklisként különösen ijesztő, ha pár centire suhan el egy autó, de ilyet szerencsére ritkán tapasztalok. Autósként is idegesítőek a bunkó vagy túl közel jövő autósok, biztosíthatlak s adott esetben veszélyes is lehet ez.

2018. dec. 3. 14:19
 2/23 A kérdező kommentje:

A bunkó autósok úgy jönnek ide hogy amint meglátják hogy kettő biciklista egymás mellett megy már könyököl a dudán, jön 150 -nel, a biciklisre húzza a kormányt hogy megijessze, őt nem érdekli hogy mindkettő sávban egymás mellett megy az út szélén valamilyen kerékpár akkor is "megközölve" előz mert ő profi sofőr.

Persze, én is mindig törekszek arra hogy másoknak jó legyen, most épp egy barátommal túráztunk és jó volt beszélgetni pár percet az úton miközben egymás mellett haladtunk, és még mindig a középvonal között volt vagy fél méter hely. Amikor úgy van hogy szembe jön egy autó és mögöttem előzne egy másik lemegyek teljesen az útról hogy el tudjon menni, de olyankor amikor dudál mint egy eszeveszett meg ott van a seggembe olyankor miért engedjem el?

És természetesen ők vannak felháborodva, nem képesek eltűrni más embert az úton. Ez a baj..

2018. dec. 3. 14:31
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

Látszik, megint egy "okos" kerékpáros, aki mindennel tisztában, csak éppen a KRESZ-szel nem...

Kerékpárúton vagy leállósávon lehet, de úttesten TILOS az egymás melletti közlekedés.

Hidd el, ha én látnálak téged ilyen szituációban, én is dudálnék rád, mert balesetveszélyes helyzetet idézel elő a szabálytalan cselekedeteddel.

Üdv: egy autós/bringás

2018. dec. 3. 14:40
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
Na megint idekeveredett egy megmondóember a biciklijével. Azt írod, hogy "az autósok akik életükben nem ültek biciklin", na majd ha te ülsz autóban rá fogsz jönni
2018. dec. 3. 14:42
 5/23 A kérdező kommentje:

Én is látom hogy idekeveredtek azok a nagyotmondó okostojások akikről szó van és akik azt hiszik mindenkitől okosabbak. Már hiányoztatok XD

Tudom hogy KRESZ szerint nem lehet egymás mellett menni, de ennyi erővel minden autóst meg lehetne büntetni 10/1 kivételével az oldaltávolság nem betartása miatt. Ha be lenne tartva az oldaltávolság oly mindegy lenne hogy egy sorban mennek vagy egymás mellett, így is úgy is át kell menni a másik sávba ha szabályosan akarsz előzni.

2018. dec. 3. 15:07
 6/23 A kérdező kommentje:
És hogy megnyugtassalak több éve vezetek, csak tudod van olyan nap amikor megmozdítom a biciklit. Érdekes módon én normálisan tudok előzni, ezzel kiemelkedve az autósok 80% -tól, csak épp nem hencegek ezekkel, de ha olyan emberrel állok szemben aki megmutatja mennyi intelligenciával rendelkezik akkor kénytelen vagyok, mint most.
2018. dec. 3. 15:11
 7/23 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, majd amikor két nyerges vontató megy egymással szemben, pont a te kis fenekedet fogják kerülgetni várakozva, amikor épp ketten biciklizgettek az út közepén.

Mégis mi a bánatnak képzeled magad, hogy majd újraírod a KRESZ-t, mert itt van a fő biciklista, aki bszik betartani a teljesen logikusan megírt szabályokat?

De megnyugtatlak, vannak hasonlóan gondolkodók, na ők szoktak egy DAF XF sárfogójában összegyűrve lenni, a sofőr meg egy útszéli bottal piszkálja ki őket, amíg vár a mentőkre/hullaszállítókra.

2018. dec. 3. 15:30
 8/23 D. Brasco ***** válasza:
90%

"Tudom hogy KRESZ szerint nem lehet egymás mellett menni, de "

Na ennek az egésznek innentől kezdve nincs semmi ertelme.......nem mint ha amúgy lett volna!

2018. dec. 3. 16:00
 9/23 Alex Fly ***** válasza:
62%

Az egyetlen okab hogy anno a KPM illetékese ezt írta a rendeletbe. A gyakorlatban ez csak annyit jelent, hogy az esetlegesen előző jármű tovább haladhat a szembesávban, mire mindkét kerékpáros mellett elhalad; az egymás mellett haladó kerósok esetében ez jóval kevesebb -mind távolságban, mind időben. Adott esetben ez döntheti elb hogy meg lehet-e előzni a kerékpárosokat vagy meg kell várni a szembejövő jármüve(ke)t.

A gyakorlatban viszont sokan azért ágálnak ellene, mert megakadályozza a kerékpáros szabálytalan és életveszélyes előzését.

2018. dec. 3. 16:47
 10/23 A kérdező kommentje:

De épp ez a baj, hogy ha szabályosan is megy valaki akkor is leszorítják az útról meg ugyan úgy dudálnak rá.

Pontosan leírtam az előbb az ilyesfajta ember tulajdonságait. Leszar mindent, mindenkit, mást nem képes eltűrni az úton, azt hiszi azt csak neki építették. Hát gyermekem, ha ezen az elven vagy akkor rohadtul húzd meg magad mert vagy a jogsiddal játszadozol vagy a börtönnel.

Az autósok nagy része alapból szabálysértést követ el azzal hogy nem tud 5 fokot fordítani a kormányon, nehogy megfájduljon a pici kezecskéje vagy netalán az arca ha motorosba fut bele vagy úgy hozza a helyzet hogy félre kell állnia. Az ilyesfajta gondolkozásmódú embereket nem "DAF XF sárfogójában" a helyük hanem mint már leírtam, a börtönben, ahol remélhetőleg élete végéig fájni fog a segge a sok fasztól.

Senki nem KRESZ átírásról beszél itt, nem tudom hol élsz de ennyi erővel ne is írj. Mondatértelmezést tanulj előbb, felesleges, értelmetlen szövegekkel nem akarom untatni magam.

2018. dec. 3. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!