Milyen hátulütője lehet számomra?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm megkért, hogy amit vett autót had írassa a nevemre, mivel neki van valamiféle tartozása és fél, hogy ennek fejében lefoglalnák a kocsit amit vett. Üzembentartói papírral szeretné használni a járművet, és elmondása szerint minden anyagi vonzatát fedezné, szerinte engem semmilyen kötelezettség nem terhelne. Valóban így van ez? Értem ezalatt a biztosítást, súlyadót vagy az esetleges gyorshajtást ha belecsúszna véletlen?2018. nov. 15. 14:58
1/6 anonim válasza:
Igy van, nincs felelosseged. Ha meg kell a kocsija akkor irsz egy kervenyt es maris nem uzembentarto az uzembentarto.
2/6 anonim válasza:
Az 1-es válaszolót nem kommentálom, mert nem értek hozzá.
Viszont úgy tudom, hogy gyorshajtás (sebességtúllépés)
esetén a tulajdonost bírságolják és nem a sofőrt (hacsak nem helyszíni bírságról van szó).
4/6 anonim válasza:
Akkor is az üzembentartót bírságolják nem a tulajt.Semmi gondod nem lesz, csak ha bűncselekmény elkövetésében vesz részt a jármű.Akkor mehetsz kihallgatásokra,de más bajod nem lesz.
5/6 anonim válasza:
Semmi féle kockázattal nem jár, ha te vagy a tulajdonos, ismerősöd pedig az üzemben tartó. Így voltam én is egyszer autó tulajdonos, de én nem ingyen vállaltam, pedig a barátom volt az illető.
Minden költség az üzemben tartót terhel,bele értve a bírságokat is.
6/6 anonim válasza:
Számít az autó értéke is, mivel egy vagyontárgy kerül a nevedre.
A NAV-ot érdekli minden gazdagodás.
Továbbá bármiféle pl. önkormányzati segélynél, vagy bármiféle méltányossági kérvénynél másképpen ítélik meg az összeget, mint ha nem lenne a tulajdonodban (még) egy autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!