Mit tennétek? Autó eladás után, baleset miatt, fizetnétek még a vevőnek pluszban vagy nem?
Röviden a történet.
Eladtunk egy 10 éves, kitűnő állapotban lévő autót egy vevőnek. Először érdeklődtek, nagyon tetszett nekik az autó. Aztán lejjebb vittük 100e Ft-tal, azzal már komoly érdeklődők lettek. Feles fizetésben megcsináltattunk egy állapotfelmérést, ahol minden tökéletes volt
Az autó nagyon szép állapotban lett eladva, a belső bézs, amire nagyon vigyáztunk, hogy ne legyen foltos. Eladáskor le szerettek volna még alkudni 100e Ft-t, ami végül 50e lett. Plusz téli gumi szettet is adtunk.
Egy hónap múlva telefonáltak, hogy leállt az autó, mert elszakadt a vezérműszíj és keletkezett kisebb kár a motorban. Meghajtották az autót az autópályán 180-ig és ezután történt a baj.
A baleset miatt 200e lett a javítás, és azt kérték, hogy adjunk bele 75e Ft-t. Mert ez a mi részünk. Mi annyit mondtunk, hogy 50e Ft-t tudnánk, de még gondolkozunk.
Azt mondták, hogy ha nem adunk, akkor nem vagyunk rendes, becsületes emberek.
Ők 2 friss házas fiatal pár, és mi többgyerekes család.
Ti mit tennétek?
Vétel után alap dolog a vezérműszíj cseréje egy 10 éves autónál.
Kivétel ha kapott egy szervízszámlát arról tőletek, hogy cseréltettétek, és még x kilómétert mehet a következő cseréig.
Én nem adnék bele.
Egy kötelező szervízt mulasztott, attól lett a kár, nincs közötök hozzá.
El ne bizonytalanítson ez a manipulatív maszlag. Én biztos nem adnék nekik egy büdös vasat sem. Sőt, szerintem meg is mondtam volna nekik a helyedben, hogy rohadtul szemtelenül viselkednek.
Ez nem a te hibád. Ilyen előfordul.
Köszönöm szépen! Nagyon lelkiismeret furdalásunk van. A lány az apjával is felhívatott minket, hogy fordulhattak volna bírósághoz is. És nincsenek mar becsületes emberek.
Nem vagyunk rossz emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!