Mennyire jogos ha ledudálom a szabálytalankodókat?
Épp ma láttam egy olyat, hogy álltam az autóval a sorban a piros lámpánál az egyenesen haladó sorba, erre jön valami féleszű és a balra kanyarodó sávba előzve a sort, a piros lámpán áthaladva, megelőzte a sort. Mivel én voltam a piros lámpánál álló sor legelején, így azonnal ledudáltam. Szerintetek ez jogos volt? És a többi hasonló esetben is ezt teszem.
Szerintetek jogos, ha a az ilyen szabálytalankodókat alaposan ledudálom?
A dudát baleset elhárítására vagy (lakott területen kívül) előzési szándék jelzésére lehet használni.
Minden ettől eltérő használat szabálytalan. Tehát nem szabályos az, hogy ledudálod a neked nem tetsző szabálytalankodókat.
Mellesleg ebből nem fognak tanulni, azok akik ilyenre képesek. Nem nagyon érdekli őket, ha rájuk dudálsz.
Látom beindult a lepontozómanó.
Akkor beidézem a kresz vonatkozó paragrafusát:
"30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad."
Én 3 éve vezetek, eddig 3szor dudáltam, 1 háznál nem volt csengő és így hívtam ki a havert, 2 stop táblánál hatalmas sebességgel közlekedett egy néni és őszintén beizéltam ezért nyomtam dudát, észrevett, megállt 3 amikor oszrály bankettre mentem és köszöntem a piásoknak.
Szerintem jól cselekedtél, figyelmeztették veszélyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!