Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire jogos ha ledudálom a...

Mennyire jogos ha ledudálom a szabálytalankodókat?

Figyelt kérdés

Épp ma láttam egy olyat, hogy álltam az autóval a sorban a piros lámpánál az egyenesen haladó sorba, erre jön valami féleszű és a balra kanyarodó sávba előzve a sort, a piros lámpán áthaladva, megelőzte a sort. Mivel én voltam a piros lámpánál álló sor legelején, így azonnal ledudáltam. Szerintetek ez jogos volt? És a többi hasonló esetben is ezt teszem.

Szerintetek jogos, ha a az ilyen szabálytalankodókat alaposan ledudálom?

2018. szept. 8. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Most jól kitoltál vele.
2018. szept. 9. 06:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Egy ilyen szituációban én azért nyomnék dudát, mert ezzel a keresztirányok forgalmát figyelmeztetem a veszélyre (nyilván valamelyik keresztező irányt védte volna az a piros jelzés).
2018. szept. 9. 07:06
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

teljesen normális! és szabályos is, mivel a többi közlekedőt (aki lehet hogy neked pont takarásban is van) figyelmezteted, hogy szabálytalan gyökérre és balesetveszélyre számítsanak.

én pl egy ilyen dudának hála nem kerültem kórházba robogós koromban. keresztútról teli pirosban berongyolt egy furgon. ha a mellettem levő autós nem dudál, pont telibe kap. cserébe mentettem már meg pár gyalogost duraszóval, ugyanis pesten nagy divat zebra előtt másik sávba kivágva padlógázzal előzni...

2018. szept. 9. 07:26
 14/16 veterán vas ***** válasza:
22%

Meséld el, hogy mi haszna volt a dudálásodnak?

Esetleg visszatolatott a "féleszű" és megígérte, hogy soha-soha többé nem tesz ilyet?

Vagy hazament mélyen magába roskadt és széttépte a jogosítványát?

Ugye egyik sem.

Különben az utca népe csak annyit észlelt, hogy két őrült van szabadlábon, az egyik szabálytalanul átmegy a piroson, a másik meg áll egy helyben és dudál. :)

2018. szept. 9. 13:01
 15/16 anonim ***** válasza:
14-es, ha pont a te utadat keresztezné egy ilyen idióta, hálás lennél a figyelmeztetésért, hidd el.
2018. szept. 9. 19:59
 16/16 veterán vas ***** válasza:

Köszi, hogy aggódsz értem, de egy figyelmeztetésnek akkor van haszna, ha kellő idővel az esemény előtt történik.

Jelen esetben a fazon átment a másik sávba és keresztül húzott a piroson, és csak ezután jött a dudálás)

Akkor már minek?

Ez nem figyelmeztetés, hanem utólagos reagálás. Lehet hogy egy szerencsétlen kezdő vezető -aki a sorban állt- pont ettől kezdett el pánikolni.

Szóval nem látom sok értelmét.....

2018. szept. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!