Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem fog lemerülni az akksi,...

Nem fog lemerülni az akksi, ha csak pár perces utakra megyek?

Figyelt kérdés
Az van, hogy hétfőtől én fogom oviba hordani a gyereket. Ez kőkemèny 2 perces út, oda ès vissza is 2. Fèl ève van meg a kocsi, akkor új akksit vettem bele. Sajnos tapasztalatlan vagyok, pár hetes jogsival, ezért kérdezem :)
2018. szept. 1. 13:39
 1/10 A kérdező kommentje:
Fiat Punto 1.2 ha ez számít valamit.2006os
2018. szept. 1. 13:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem, de néha vidd el a Puntót meg a gyereket is hosszabb utakra, mind a kettőnek jót tesz. Én amúgy napi 5km-t megyek oda-vissza suliba és két év alatt soha nem merült le, hetente azért néha elugrok az elkerülőre kinyomni a belét 110-el (autóút). De nem tesz jót a rövid táv, télen a olaj sapka trutyis és nem a hengerfej miatt hanem a pára. Csak mondom, hátha Te neked is ilyen gondod, ne parázz, csak menj egy kört néha néha.
2018. szept. 1. 14:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Persze néha megyünk hosszabb utakra is :D de ez olyan bizonytalan hogy heti hány alkalommal,hogy ezért nem emlitettem. De heti szinten minimum 1x azért megyunk hosszabbra is :))
2018. szept. 1. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Télen ez betehet az akksinak. Ha már nehezen forgatja az indítómotort akkor töltőre kell tenni.
2018. szept. 1. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Miért nem viszed gyalog?

Neked, a gyereknek és az autónak is egészségesebb lenne.

2 percre szinte semmivel nem gyorsabb az autó.

A kipufogód fél év alatt szét fog rohadni a kondenzvíztől. De a motor is gyakorlatilag csak hidegen fog futni, ami kb. felezi az élettartamát. A fogyasztás is nagyjából kétszeres lesz.

2018. szept. 1. 16:11
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Nem lesz semmi baja az autónak, nyugi, és az akkuk is bírják.
2018. szept. 1. 17:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Az ég világon semmi de semmi közöd nincs hozzá, hogy èn miért nem gyalog viszem a gyereket. A hasznos válaszokat nagyon szépen köszönöm :)
2018. szept. 1. 21:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Apám telente leginkább csak bevásárolni jár kocsival, ezek 2-5 perces utak. Már 3 akku volt, ami 3 év után cserére szorult, mert tökre lemerülnek időnként, ami az élettartamot csökkenti.

De ha hetente mész vele 2x15-20 percet (oda-vissza), az talán elég lesz, hogy visszatöltsön. Ha mégsem mész vele, akkor meg tölts rá időnként. Vannak ezek a kis automata töltők (pl. Lidl-ben is időnként), túltöltésvédelemmel, csepptöltéssel, ezek nem teszik tönkre az akkut hozzáértés nélkül sem.

Az új autókban az első gyári akku sokat szokott bírni, mert olyankor még nagyon könnyen indul a motor.

Ha kinyiffan egyszer, akkor meg nagyobb akkut vegyél bele, nagyobb kapacitással, amibe több villany fér. (Azaz, nagyobb a kapacitása.) A hely úgy van kialakítva minden kocsinál, hogy legalább 2 számmal nagyobb beférjen. Gyárilag mindig a még megfelelő legkisebb (legolcsóbb) akkut teszik bele.

2018. szept. 2. 06:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem viszi gyalog? Mert nem, lehet sok tényező ami miatt még az utca végére is muszáj kocsival menni. És nekem meg 5 perc az út a suliig, gyalog meg 30 perc, ez esőbe nem jó,se hóba.
2018. szept. 2. 08:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :))
2018. szept. 3. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!