Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi az a "kezdő jogosítvány"?

Mi az a "kezdő jogosítvány"?

Figyelt kérdés
Pontosabban ha most kaptam meg frissen a B kategóriás jogsimat akkor vannak valamilyen korlátozások? Mert hallottam olyat, hogy csak úgy vezethetek 1 vagy 2 évig ha valaki üll mellettem akinek régebb óta van jogsija meg nem mehetek 1 évig külföldre. Ez igaz? 17 éves vagyok

2018. aug. 30. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha most kaptad meg, akkor feltetelezzuk, hogy megtanultad a kreszr, nemde? amugy nem tudom honnan terjed ez a hulyeseg, hogy 18 ev alatt csak massal vezethetsz, gondolom hasonloan okos barati tarsasagbol. Kezdő vezetôi engedely: 2 evig nem vontathatsz utanfutot. Es ennyi. Amugy 18 eves korodig kulfoldon nem vezethetsz.
2018. aug. 30. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
*kreszt
2018. aug. 30. 14:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

" Az első nemzetközi kategória megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül."

[link]

(2. fejezet)

Esetedben két korlátozást kell figyelembe venned:

- 18 év alatt nem vezethetsz külföldön.

- kezdő vezetői engedéllyel nem húzhatsz utánfutót.

2018. aug. 30. 14:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. aug. 30. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!