Ha már megkezdtem az előzést, és valaki elém kanyarodik akkor mi van?
Van mondjuk egy 3 autóból álló kocsisor, az első lassan megy, a másik 2 meg nem előzi meg, hanem a seggébe vannak. Én, mint érkező negyedik, látom, hogy meg tudom előzni őket, ezért nekiállok az előzésnek, de az első autó gondol egyet, kirakja balra az indexet és nekiáll kanyarodni.
Neki is meg kellett volna győződni arról, hogy nem-e kezdtem már meg az előzést, de nekem is arról, hogy nem-e kanyarodik, mert balra indexelőt ugye nem előzünk.
Ha én belemegyek, kit hoznak ki hibásnak?
1.
Ha nem tisztázott, akkor nem lehet rá válaszolni.
Megkérdezik a szemtanúkat is.
Döntő kérdés, hogy az előző és a kanyarodó egymáshoz viszonyítva mit csinált (érts indexelt-e balra idöben a kanyarodó).
Alap helyzet az, hogy a sort előző a hibás, mert nem győződött meg arról, hogy az elözésnek megvannak-e a feltételei, s ezt lényegében el is ismerted (nem tudod, hogy jelzett-e az előtted haladó)
Több járműből álló sort fokozottan veszélyes előzni, ez az a helyzet, amilor érdemes, ajánlott élni azzal a KRESZ szabállyal, hogy lakott területen kívül az előzési szándékot hangjelzéssel szabad jelezni.
#5#
Annak már alapból gyanúsnak kelleene lenni, ha az elöl haladó feltünöen lassan halad, és esetenként meg is áll.
Keresi hol kell lekanyarodni?
Miért nem előzi meg a mögötte haladó, lehet ő lát valamit, amit én a sor végéről nem?
Ezeket figyelmen kívül hagyva nem meglepő, hogy azt állapították meg, hogy nem győződött mrg arról, megvannak-e a feltételek az előzéshez (nem voltak meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!