Azért beszól a rendőr, ha szemüvegben vezetek, de a jogsiban nincs semmilyen korl. (szemüveg) kód?
Ma felírt a szemész szemüveget (állandó használatra), kérdésem az lenne, hogy ha a vezetői engedélyben nincs semmilyen korlátozó kód, hogy "csak szemüveggel" (és várhatóan 2026. májusáig nem is lesz), akkor abba beleköt a rendőr, ha én ebben a szemüvegben vezetnék?
Tavaly tavasszal voltam háziorvosnál hosszabbítani, és ő volt az aki nem írt rá semmit a lapra, de szóban javasolta, hogy keressem fel a szemészetet. Ott jártam eddig úgy 2-3 alkalommal az elmúlt bő egy évben, vizsgálgatták vizsgálgatták, végül most írt fel szemüveget...
A szemészeti papíron a következő számok szerepelnek (egyébként megköszönném, ha valaki segítene értelmezni ezeket a számokat, mert nekem, csak sejtéseim vannak, mi mit jelent):
Vízus: o.d.:0,7+0,75D=+0,75Dcyl 95°= 1,0
o.s.:1,0+0,75D/ 70 mm
Megint a rossz mentalitás, a büntitől reszketés az erősebb, nem az hogy nem látsz is veszélyeztetsz másokat és magadat is?
A szemésztől kellett volna megkérdezni, de józan ész szerint, innentől szemüvegben kellene vezetned, és ezt a jogsiba is be kellene íratni.
off
elnézve az előző 2 választ lehet velem van itt a probléma és nem tudom értelmezni amit a kérdező írt...
Miért is veszélyeztetne másokat meg stb stb
De,hogy válaszoljak a kérdésre. Természetesen nem fog a rendőr beszólni,megbüntetnistb azért mert ugyan a jogsidba nincs benne,de te azzal akarsz vezetni mert tisztába vagy vele,hogy úgy jobban látsz!! Probléma akkor van ha a jogosítványodba benne van,hogy csak úgy vezethetsz,de rajtad meg nincs!
Én kb. 10 éve így vezetek: szemüvegben, és nincs bevezetve a jogsiba. Megújításnál sem került bele, pedig jeleztem a dokinak a vizsgálatnál, sőt ott is rajtam volt a szemüveg.
Nem csesztet érte a rendőr.
ezt az oltári baromságot hol olvastad?
Tisztelt 7-es válasz írója!
Azt nem tudom, hogy valahol írásban fellelhető szabályozás miatt van-e, de szemüveges vagyok, állandóan hordom, viszont két különböző kormányablakban, a múlt évben készített személyazonosító igazolványnál, és a tavasszal készített vezetői engedélynél is levetették velem a szemüveget, fényképezéskor.
Mégegyszer: nem tudom van-e olyan szabályzás és hol, amit az 1-es válaszoló írt, de a gyakorlatban ezt tapasztaltam. A két kormányablak ugyanabban a városban van; lehet, hogy valamilyen helyi közös vezetői döntés, mert gond volt a szemüveges fényképekkel; de így volt. Nem kérdeztem meg, hogy miért, nem láttam értelmét. Ha azt kérték, akkor magyarázattal, vagy anélkül, le kell venni.
Elég régi kérdés, de mindegy...
Szóval vannak divatszemüvegek is, amikben nincs dioptriás lencse, szóval akár olyat is hordhatsz, a rendőr nem tudja megállapítani ránézésre. Azért meg csak nem büntetnek meg egy jó látású embert se, mert divatból szemüveget mert felvenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!