Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Azért beszól a rendőr, ha...

Azért beszól a rendőr, ha szemüvegben vezetek, de a jogsiban nincs semmilyen korl. (szemüveg) kód?

Figyelt kérdés

Ma felírt a szemész szemüveget (állandó használatra), kérdésem az lenne, hogy ha a vezetői engedélyben nincs semmilyen korlátozó kód, hogy "csak szemüveggel" (és várhatóan 2026. májusáig nem is lesz), akkor abba beleköt a rendőr, ha én ebben a szemüvegben vezetnék?

Tavaly tavasszal voltam háziorvosnál hosszabbítani, és ő volt az aki nem írt rá semmit a lapra, de szóban javasolta, hogy keressem fel a szemészetet. Ott jártam eddig úgy 2-3 alkalommal az elmúlt bő egy évben, vizsgálgatták vizsgálgatták, végül most írt fel szemüveget...

A szemészeti papíron a következő számok szerepelnek (egyébként megköszönném, ha valaki segítene értelmezni ezeket a számokat, mert nekem, csak sejtéseim vannak, mi mit jelent):

Vízus: o.d.:0,7+0,75D=+0,75Dcyl 95°= 1,0

o.s.:1,0+0,75D/ 70 mm

2018. júl. 30. 13:54
 1/9 anonim válasza:
12%
Hivatalos okmény készítésekor, azaz a fotón senkin nem lehet szemüveg! Azt le kell venni. Nem lesz gond.
2018. júl. 30. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Megint a rossz mentalitás, a büntitől reszketés az erősebb, nem az hogy nem látsz is veszélyeztetsz másokat és magadat is?

A szemésztől kellett volna megkérdezni, de józan ész szerint, innentől szemüvegben kellene vezetned, és ezt a jogsiba is be kellene íratni.

2018. júl. 30. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

off

elnézve az előző 2 választ lehet velem van itt a probléma és nem tudom értelmezni amit a kérdező írt...

Miért is veszélyeztetne másokat meg stb stb

De,hogy válaszoljak a kérdésre. Természetesen nem fog a rendőr beszólni,megbüntetnistb azért mert ugyan a jogsidba nincs benne,de te azzal akarsz vezetni mert tisztába vagy vele,hogy úgy jobban látsz!! Probléma akkor van ha a jogosítványodba benne van,hogy csak úgy vezethetsz,de rajtad meg nincs!

2018. júl. 30. 14:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lenne baj ha nincs rajtad szemüveg, és a jogsidban ott a kód hogy már pedig kell szemüveg. Ha nincs benne kód, e megújításkor már egészen biztosan benne lesz majd, de szóval ha nincs kód akkor nem szólhat azért sem ha nincs rajtad szemüveg, de azért sem ha van rajtad. Én 3 éve lettem szemüveges, jogsimat emiatt em fogom megújítani, majd ha lejár kb 6 év múlva majd csak akkor. Elég sokszor volt közúti ellenőrzésen részem és a legkötekedősebb rendőr akit ismerek a városunkban ő sem szólt azért hogy van rajtam szemüveg, pedig ő aztán mindenbe beleköt, még ha nem is büntet érte csak hangosan tesz megjegyzéseket.
2018. júl. 30. 14:36
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Szóval az a kérdés, hogy beleköt e a rendőr, ha szemüvegben vezetsz, miközben a papíron még nincs ott, hogy szemüveges vagy? Nem. :D
2018. júl. 30. 15:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 10 éve így vezetek: szemüvegben, és nincs bevezetve a jogsiba. Megújításnál sem került bele, pedig jeleztem a dokinak a vizsgálatnál, sőt ott is rajtam volt a szemüveg.

Nem csesztet érte a rendőr.

2018. júl. 30. 15:14
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

ezt az oltári baromságot hol olvastad?

2018. júl. 30. 16:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Tisztelt 7-es válasz írója!

Azt nem tudom, hogy valahol írásban fellelhető szabályozás miatt van-e, de szemüveges vagyok, állandóan hordom, viszont két különböző kormányablakban, a múlt évben készített személyazonosító igazolványnál, és a tavasszal készített vezetői engedélynél is levetették velem a szemüveget, fényképezéskor.

Mégegyszer: nem tudom van-e olyan szabályzás és hol, amit az 1-es válaszoló írt, de a gyakorlatban ezt tapasztaltam. A két kormányablak ugyanabban a városban van; lehet, hogy valamilyen helyi közös vezetői döntés, mert gond volt a szemüveges fényképekkel; de így volt. Nem kérdeztem meg, hogy miért, nem láttam értelmét. Ha azt kérték, akkor magyarázattal, vagy anélkül, le kell venni.

2018. júl. 31. 07:43
 9/9 anonim válasza:
100%

Elég régi kérdés, de mindegy...

Szóval vannak divatszemüvegek is, amikben nincs dioptriás lencse, szóval akár olyat is hordhatsz, a rendőr nem tudja megállapítani ránézésre. Azért meg csak nem büntetnek meg egy jó látású embert se, mert divatból szemüveget mert felvenni :D

2018. aug. 30. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!