Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha csapdába csaltak?

Mit tegyek ha csapdába csaltak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szükségem van a tanácsotokra, utmutatásotokra! A következő a helyzet. Két a lakótársom állítása szerint eltűnt a bankkártyája és a pin kódja, amiről vettek is le pénzt. Hétfőn reggel berontott a szobámba, ahol párom aludt és elkezdett kutakodni, vádaskodni. Megtette a feljelentést is, ismeretlen tettes ellen. A gond a következő. Pár hete, jött haza és kb. 20 perc után miután meguntam hogy a bejárati ajtónál csörgeti a lakáskulcsot és 20. próbálkozás után se találja a helyes kulcsot, beengedtem. Szó szerint beesett az ajtón.

Bevonszoltam és a szobájába is beengedtem, amit szintén kulccsal zár. Tök kómás volt. Elkezdte nekem mondani hogy segítsek már neki, mert pár hét múlva neki szüksége van pénzre, de el fogja felejteni hogy le kell vegye és hogy a postaládába kell raknia, mert jönnek érte. Nem értettem és hagytam is. Ott könyörgött és mondtam hogy majd megbeszéljük másnap mikor már normál állapotban lesz. Azt kérte ígérjem meg hogy segítek. Mondtam jó. Erre ő hogy kiteszi a konyha szekrénybe és ne felejtsem el, ígérjem meg hogy nem hagyom cserben. Megígértem neki és ott hagytam. Másnap reggel kérdeztem tőle, hogy emlékszik-e arra hogy mit kért, a válasza igen. Mondtam neki, jó akkor nem felejtem el. Én hüly mindent úgy tettem és most én vagyok bajba. Ugyanis tanúm nincs rá, csak egy felvétel a banknál, ami ellenem szól. Senki se tud róla, még a páromnak se meséltem el.

Nagyon kétségbe vagyok esve és hülyének is érzem magam, mert nem is voltunk jóban mégis hittem a szavának, hogy segítségre van szüksége.

Többször volt már probléma vele. Például hogy éjszakára, sőt nappalra is nyitva hagyta a bejárati ajtót, nem húzza le maga után a wc-t. Azóta már többször akartam vele beszélni, de az esett óta haza se jött. Telefonon meg nem akarok egy témát beszélni vele, hogy ezt hogy gondolja mikor ő kérte?

Két hete történt és azóta már bünügyi nyomozási osztályon van az ügy. Segítsetek! Nem tettem rosszat mert ő kérte, mégis én vagyok bajba miatta. Miért csinálta ezt velem? Bosszúból? Mit tegyek? Le fognak csukni? Hogy zajlik egy ilyen ügy?

2010. jún. 19. 14:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit csináltál te?Hova raktál és milyen pénzt?
2010. jún. 19. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:

basszus egyszerűbben írd le...Amúgy nem lesz börtön hacsaknem milliókról van szó, de akkor is talán első bűntényesként felfüggesztettet kapsz. A felvétel meg nem egyértelmű bizonyíték. Kérj vérvizsgálatot az illetőre, ugyanis lehet, hogy drog van/volt a szervezetében és egy drogos sok mindenre képes..

írd le egyszerűbben az esetet...

2010. jún. 19. 15:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Megkért hogy én vegyem le neki és megtettem. A postaládába,mert jött vagy jöttek érte, de úgy hogy senki se volt ott! Kétszer kérdeztem tőle, biztos hogy így jó lesz. A válasz biztos. Tök hülye voltam.
2010. jún. 19. 15:02
 4/7 A kérdező kommentje:

A lényege hogy kómás állapotba megkért én vegyem le a pénzt, mert ő nem lesz itthon és elfogja felejteni. Másnap józan állapotba is megkérdeztem tőle hogy biztos ezt akarja? A válasza igen volt.Nem milliókról van szó 10ezrekről.

Nagyon hülye voltam hogy hittem neki!

2010. jún. 19. 15:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Oké, ebből semmi nem lesz... Te azt mondod, hogy odatetted az ő kérésére. Semmi okod nem lett volna simlizni. Egyébként meg ugyan miért adta oda a kártyáját és a pin kódját? Elég egyértelmű, hogy megpróbált átverni. Valami komoly okot kell majd bizonyítékként felhoznia, hogy miért nem ő intézte.....Ez már a nyomozóhatóság előtt is gyanút kelt. Egyértelmű a csalás kísérlete. Te meg egy jóhiszemű balek vagy. Szerezz ellene bizonyítékot, hogy anyagi gondjai vannak, mert ezzel megalapozod azt, hogy kétségbe vonják a szavahihetőségét.
2010. jún. 19. 15:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó de hogy szerezzek bizonyítékot? Nem találkozok vele, hiszen kerül, nem jön haza. Senki se tud az esetről. Egy nagy hülye balek vagyok, de akkor is félek. Soha nem tettek velem ilyet. Ráadásul még hívő emberke is és ezért is hittem hogy most ezáltal jóra fordul minden.
2010. jún. 19. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:
csúnya dolog, de ilyenkor jönnek a pofán bas.zós megoldások
2010. jún. 19. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!