Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbüntettek 15 ezer ft-ra....

Megbüntettek 15 ezer ft-ra. Értesítést nem kaptam, most egy évre rá kaptam értesítést a Központi Kerületi Bíróságon, hogy 3 nap "szabálysértési elzárásra" változtatja. Ez jogos? Kérdésem:

Figyelt kérdés
Kérdésem: Ha le kell ülnöm a 3 napot, változtat valamit a megítélésemben? PRIUSZ, vagy pl. hitelfelvételnél figyelembe veszik, vagy egyáltalán milyen jogi következményekkel járhat? Annyira dühít, hogy ok nélkül akarnak megvádolni, hogy inkább vállalnám a 3 napot, mint elismerném azt, amit nem tettem meg! SEGÍTS KÉRLEK AZ IGAZSÁGOT ELÉRNI! Köszönöm válaszod.
2018. júl. 11. 12:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kerül be sehova. Nem változtat semmit.
2018. júl. 11. 12:38
 2/7 D. Brasco ***** válasza:
100%
Az ilyet sehol nem jegyzik,viszont ezt nem tudom elkepzelni higy te nem csinaltal semmit,aztan megis megbüntettek,de arrol sem tudsz semmit stbstb....ugyhogy előadhatnád a teljes meg valodi sztorit mert ez igy nagyon karcsú.....
2018. júl. 11. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szóval dühös vagy, hogy ok nélkül megbüntettek. Ráadásul nem is szóltak erről, és most inkább bevonulsz 3 napra a börtönbe...

Csak szólok: ezzel "elismered, amit nem tettél meg"...

2018. júl. 11. 13:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már szerepel válaszban, ez a történet „nagyon karcsú”. Miért, és ki büntetett meg?

Közlekedési szabálysértésért rendőr, szemetelésért közterület-felügyelő, stb? Helyszíni bírság volt (arról azért tudnod kell), vagy utólag küldték ki, és nem kaptad meg? Ez utóbbit azért nem tartom valószínűnek, mert közigazgatási bírságnak ez kis összeg.

Valaki visszaélt az adataiddal, vagy tévedés történt? Ezeket miért ne tisztázod, ahelyett, hogy dühödben vállalod az elzárást?

A szabálysértési törvény (2012. évi II. törvény) szerint a bírósági határozatban két lehetőségnek is szerepelnie kell, amivel elkerülhető az elzárás.

• 13. § (1) A szabálysértési hatóság a határozatában, illetve a bíróság a végzésében tájékoztatja az eljárás alá vont személyt a meg nem fizetett pénzbírság közérdekű munkával történő megváltásáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie arra, hogy az eljárás alá vont személy a meg nem fizetett pénzbírságot milyen tartamú közérdekű munkával válthatja meg, valamint arra is, hogy a közérdekű munka végrehajtása céljából az állami foglalkoztatási szervnél jelentkezhet.

• 72. § (3) A nem teljesített közérdekű munka, a meg nem fizetett pénzbírság, illetve helyszíni bírság helyébe lépő szabálysértési elzárás végrehajtása esetében a határozatnak azt is tartalmaznia kell, hogy az eljárás alá vont személy mentesül az elővezetés foganatosítása, illetve a szabálysértési elzárás végrehajtása alól, ha az eljárás alá vont személy vagy más személy a pénzbírságot az elővezetés megkezdésekor vagy annak foganatosítása alatt hiánytalanul megfizeti és ezt igazolja.

Tehát megfizetheted a 15-ezer Ft-ot, illetve kérheted közérdekű munkára történő átváltoztatását. (15-ezer Ft 18 órai; például, 3 napi, napi 6 órai közérdekű munkavégzéssel váltható ki.)

A szabálysértési elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 57/2014. (XII. 5.) BM rendelet 5. §-a is többes lehetőséget biztosít az elmaradt bírság-megfizetésre.: „a szabálysértési elzárás megkezdése előtt, illetve annak tartama alatt is megfizethető, és ez esetben az elkövető a szabálysértési elzárás végrehajtása, illetve további végrehajtása alól mentesül,”. ← [link]

Te tudod, mit választasz, de ha jogtalan, akkor megfizetés után lesz időd foglalkozni a tisztázással és nem kell büntetésvégrehajtási intézetbe vonulnod. Nem tudom, hol laksz, de lehet, hogy egy rosszul megközelíthető intézetbe kell menned. És, nem igyekeznek kellemessé tenni az ottlétet.

2018. júl. 11. 14:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Valóban tévedésről lehet szó, mert a kerületembe érvényes behajtási- és várakozási engedéllyel rendelkezem. Feltúrtak 3 utcát, így parkolni nem lehetett. Tavaly szeptemberben egy más kerületi közterületes tett ki cédulát, ezért felhívtam a mi kerületünk illetékeseit. Mondták, hogy a másikak túllépték a határt, s így valószínüleg nem lesz következménye. ---- ez lett. A tegnap érkezett VÉGZÉST a Központi Kerületi Bíróság adta ki júni 29-én, átvettem júli 11-én. Írják, hogy 8 napon belül mutassam be, hogy befizettem, vagy igazoljam, hogy fogyatékos stb. vagyok, akkor nem kell fizetni.

"E végzéssel szemben nincs helye jogorvoslatnak, egyúttal a végrehajtási eljárás jelen szakaszában részletfizetésre ill. közérdekű munkára való megváltásra már nincs lehetőség.

Az a baj, hogy hatalmas az igazságérzetem! Sajnos tele vagyunk mindenféle jogtalanságokkal - mindenhol. Arra gondoltam, hogy munkám révén bejártam az egész világot, - börtönben még nem voltam... 3 nap nem a világ... csak az izgat, hogy ez befolyásolja-e a jövőmet, az életemet, priusz, hátrány bármilyen területen...?!

De hajlok afelé is, hogy legyen tárgyalás - de azt is tudjuk, hogy VAN kollégavédés is. Egy közönséges biztosítási per 7 évig húzódott és bár volt biztosításom, mégsem kaptam közben egy forintot sem a tízmilliós káromra, majd a károkozó KÉT állami szerv ügyvédjei meghívtak egy kávéra, ahol közölték, hogy az egyetemleges kártérítési összegük felét hajlandók átutalni --- s mikor mondtam, hogy a bíróság mit ítélt, kijelentették, hogy akkor ők fellebbeznek és még vagy 7 évig nem jutok egy fillérhez sem... Szóval, mindig az erősebb kutyának van nagyobb.... hangja!

Szerintetek mit tegyek?

2018. júl. 12. 08:53
 6/7 anonim ***** válasza:
15 ezerrel a helyebden nem szaroznák. Mostmár mindegy úgyis. Vėgzės... Ez a legolcsóbb kiúr. A böritől meg jobb, noha nem voltam ott ėn sem, de a szabadság nyilván jobb a 3 napban is.
2018. júl. 12. 14:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a korrekt infókat, - azt hiszem, néha el kell fogadni, ha nehéz is, mert egyrészt a HATALOM az hatalom... Másrészt "többe kerül a leves, mint a hús..."! Harmadszor pedig, valóban, nem érdemes okot adni emberek megjegyzéseire... Az, pedig hogy igazságtalan volt... hát sajnos nem ez az első és nem az utolsó az életben. Csak tudod, próbáltam becsületesen élni - s azt látom, hogy egyre jobban "egyedül" maradok. De ettől még megmaradok...:)

Mégegyszer KÖSZÖNÖM!

2018. júl. 13. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!