Az a helyzet, hogy tegnap bicikliztem egy lakóövezetben. Én mentem kb.30-35-el, mikor beértem egy rendőrautót. A rendőr kb. 20-25-el mehetett. Nem akartam megelőzni, mert papírok sem voltak nálam (személyigazolvány, lakcímkártya, stb..) volt egy kis elágazás, gondoltam bevágok előtte. Még megelőzöm. Persze ő pont 5 másodperccel gyorsabb volt. Megint mögé kerültem. Akkor követtem tovább. Már vagy 5 perce mögötte haladtam, közben folyamatosan azon gondolkodtam, hogy előzzek-e vagy se. Megállít-e, ha megelőzöm vagy se. Ebben a pillanatban megláttam egy zsákutcát. Gyorsan behajtottam, majd megfordultam és végre megoldódott a probléma. Tényleg csak a személyes irataim hiánya érdekében nem akartam megelőzni őket. Ha nálam lettek volna, megfontolás nélkül megelőzöm őket. Szerintetek jól cselekedtem?
2017. dec. 14. 23:29
1/7 Alex Fly válasza:
Ha meg akart volna állítani, akkor megtette volna...
Pláne hogy minden eszközzel próbáltad felhívni magadra a figyelmüket.
2017. dec. 14. 23:52
2/7 anonim válasza:
Igen, megbüntehettek volna. Nem az előzés miatt, hanem gyorshajtás miatt.
"A lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni." ← KRESZ, azaz 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 39/A. § (2)
És a kerékpár, ugyancsak a KRESZ szerint, jármű.
2017. dec. 15. 01:43
3/7 anonim válasza:
LP övezetben nem megyünk 20-nál gyorsabban, ezt nyilván te is tudod, kérdező. Ez ugyanolyan szitu, mint amikor országúton 90-nem megy a rendőr, nyíl egyenes, jó minőségű a szakasz és sehol senki. Addig mész mögötte, míg el nem kanyarodik. Vagy reménykedett benne, hogy nem közlekedési járőrözési feladattal vannak épp megbízta.
2017. dec. 15. 08:01
4/7 anonim válasza:
HÜLYE VAGY!!!!
2017. dec. 15. 10:04
5/7 A kérdező kommentje:
Lakóövezetben 30-al lehet menni.
De nem nagyon szeretem betartani.
Biciklis úton is csak úgy szlalomozok 30-al a járókelők között, mert nincs egy normális járda se
2017. dec. 15. 13:03
6/7 Alex Fly válasza:
Ajánlom a KRESZ 26. §-ának tanulmányozását...
2017. dec. 15. 13:26
7/7 anonim válasza:
Lakóövezetben lehet 30-cal is menni, meg akár többel is, de nem szabad. És aki olyat tesz, amit nem szabad, azt nem biztos ugyan, hogy megbüntetik, de megbüntethetik.
Vagy rád más KRESZ vonatkozik, mint amiből a 2-es válaszban van idézet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!