Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szemétkedett velem a parkolóőr...

Szemétkedett velem a parkolóőr, vagy jogosan járt el?

Figyelt kérdés
Múltkor leparkoltam egy kicsi utcában csak néhány percre. Nem régóta lett fizetős az a zóna, és úgy van kihelyezve az erre figyelmeztető tábla, hogy a kutya sem veszi észre, ha épp nem abból az irányból fordul be. A parkoló óráról nem is beszélve, ami olyan messze van, hogy onnan nem is látni, tehát még ez sem kelt feltűnést a gyanútlan sofőrnek. Épp csak befutottam egy helyre egy percre, mire visszaérek, már ellepték az autómat a neonmellényesek. Leesett, hogy fizetni kéne, gyorsan elkezdtem improvizálni, kérdeztem mit csinálnak, hisz most értem ide, a parkolóórát kerestem. Kioktattak, hogy kint az útmutató, hogy merre van. Szabadkoztam, hogy az a tábla nem feltűnő, nem látható minden irányból. Először megkérdeztem, hogy nem lehet-e leállítani az eljárást, ha most veszek jegyet. Azt mondta, hogy már nem, mert már lefotózta a rendszámot. Erre mikor ezt kimondta, azután fotózta le. Kérdezem tőle, hogy mit csinál, mit beszél, hisz látom, hogy most fotózta. Erre azt mondta, hogy kétszer kell képet készíteni róla és egyszer már lefotózta mielőtt még oda értem. Szerintem ez rizsa. Na jó, én is rizsáztam, de én szerintem még nem tartott ott a művelet, hogy emberségből ne engedte volna meg, hogy vegyek parkolójegyet.
2018. júl. 6. 09:31
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem is az a fő kérdés, hogy jogosan büntetett-e meg, hanem valóban két fotót kell -e készíteni? Ugyanis előtte csak irkált, és amikor megkérdeztem, hogy megvehetem-e most a jegyet, azt mondta, hogy már nem lehet, mert fotózott, holott utána kattintott miután ezt kimondta. Én úgy tudtam van pár perc türelmi idő, de ők szinte egyből rácsaphattak a kocsimra amint kiszálltam belőle.
2018. júl. 6. 20:47
 12/12 anonim ***** válasza:

Hol volt ez helyileg, melyik kerület, melyik utca?

5 perc türelmi idő van a jegy megvásárlására a büntetés után, utána az ügyfélszolgálaton azt bemutatva el kell engedniük a bírságot.

Ha te is rajta vagy az egyik képen, ahogy mondjuk nyitod ki az autódat, az nem számít már parkolásnak, tehát akkor jogtalan a bírság. Be kell állni a képre, csak úgy jogerős a kép, ha látszik, hogy parkol az autó üresen, csukott ajtókkal.

Gondolom már befizetted, de aki szeret pereskedni, olvassa el a fizetős zónák kialakítását és üzemeltetését szabályozó rendeleteket, és ha talál valami hibát (pl. hibás tábla, túl távoli automata, hatástanulmány hiánya), és vágjon bele.

2018. aug. 7. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!