Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A parkolóőr megbüntethet...

A parkolóőr megbüntethet ilyen esetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő :

Egy fizetős helyen ülök az autóm bal első ülésén( sofőr ülés). Jegyet nem vettem, mert kb 10 percig kellett ott lennem, vártam valakit. Látom, hogy a parkolóőr nézegeti a kocsi rendszámát, majd elkezd valamit írni az okostelefonjába, vagy tabletbe. Nem is tudom, hogy mijük van, de nem is ez a lényeg.

Amint megláttam, hogy nézegeti az autó rendszámát, meg nyomkodja a telefonját, azonnal beindítottam a motort, és kiálltam a parkolóhelyről, majd ezt követően a parkolóőr elment. Ez azt jelenti, hogy nem lesz bírság? Mert ugye nem kaptam "mikulás csomagot". Vagy fel fog jelenteni ?

Bocsánat, ha hül ye kérdés, csak soha nem voltam még ilyen helyzetben.

2017. jan. 17. 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ilyen esetben lekérdezte, telefonnal parkolsz-e? mert jegyet nem látott a kocsi szélvédője mögött. Ha elmentél, akkor nem büntet. Várakozni lehet fizetés nélkül úgy hogy bent ülsz, de nem a végtelenségig. Én is szoktam így öt-tíz perceket várakozni, ha a szükség úgy hozza. de ha felszólít, akkor el kell menni.

egyébként nem büntetnek öt percért.

szerintem.

2017. jan. 18. 05:44
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Parkolasi dijat kell fizetni ha parkolsz. Te varakoztal, nem parkoltal ott is maradhattal volna a kocsival
2017. jan. 18. 06:35
 3/4 anonim ***** válasza:

A parkolóőr nem büntet, pótdíjaz.

A KRESZ-ben várakozás és megállás szerepel, de igazából a várakozás és a parkolás ugyanaz.

A megállásért (Utasok ki- és beszállása, max. 5 perc, vezető az autóban tartózkodik, stb...) nem kell várakozási díjat fizetni.

A gyakorlatban pedig ez úgy működik, hogy ha bent ülsz az autóban akár órákon keresztül is, a parkolóőr nem fog zaklatni.

A telefonnal pedig csak a rendszámokat ellenőrzi a várakozási díj miatt.

Na lehet lepontozni!

2017. jan. 18. 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy keves ideig lehet varakozni parkolo jegy valtasa nelkul.
2017. jan. 18. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!