A parkolóőr megbüntethet ilyen esetben?
A helyzet a következő :
Egy fizetős helyen ülök az autóm bal első ülésén( sofőr ülés). Jegyet nem vettem, mert kb 10 percig kellett ott lennem, vártam valakit. Látom, hogy a parkolóőr nézegeti a kocsi rendszámát, majd elkezd valamit írni az okostelefonjába, vagy tabletbe. Nem is tudom, hogy mijük van, de nem is ez a lényeg.
Amint megláttam, hogy nézegeti az autó rendszámát, meg nyomkodja a telefonját, azonnal beindítottam a motort, és kiálltam a parkolóhelyről, majd ezt követően a parkolóőr elment. Ez azt jelenti, hogy nem lesz bírság? Mert ugye nem kaptam "mikulás csomagot". Vagy fel fog jelenteni ?
Bocsánat, ha hül ye kérdés, csak soha nem voltam még ilyen helyzetben.
ilyen esetben lekérdezte, telefonnal parkolsz-e? mert jegyet nem látott a kocsi szélvédője mögött. Ha elmentél, akkor nem büntet. Várakozni lehet fizetés nélkül úgy hogy bent ülsz, de nem a végtelenségig. Én is szoktam így öt-tíz perceket várakozni, ha a szükség úgy hozza. de ha felszólít, akkor el kell menni.
egyébként nem büntetnek öt percért.
szerintem.
A parkolóőr nem büntet, pótdíjaz.
A KRESZ-ben várakozás és megállás szerepel, de igazából a várakozás és a parkolás ugyanaz.
A megállásért (Utasok ki- és beszállása, max. 5 perc, vezető az autóban tartózkodik, stb...) nem kell várakozási díjat fizetni.
A gyakorlatban pedig ez úgy működik, hogy ha bent ülsz az autóban akár órákon keresztül is, a parkolóőr nem fog zaklatni.
A telefonnal pedig csak a rendszámokat ellenőrzi a várakozási díj miatt.
Na lehet lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!