Bickliúton a zebrán tényleg át kell tolni, még ilyenkor is, lent a részletek?
Mai napon történt velem, persze már nem ez az első eset.
Kerékpárúton zebrához érek. Szépen megállok,de nem szállok le. Több autó is elhajt előttem,látom rajtuk,csak azért se engednek el. Engem nem zavar,szépen kivárom,húzzanak el gyorsan.
Majd balra tekintek,kb 30méterre látom h közeledik egy autó,ránézek, lelassít ,ezért bátorkodok áttekerni. Majd rámhúzza a kocsit,felgyorsul ,hogy rámijesszen,dudál és ordít mint egy sakál,hogy le kéne szállni.
Vajon értelmi fogyatékos volt? Nem tekertem át és nem is szoktam lendületből zebrán átmenni még gyalog se. És szerintem egy másodperccel se raboltamaz idejét.
Miért kell a kerékpárosokra elleségként tekinteni? Féltékeny vagy mi? Mit sajnálja tőlem az elsőbbséget, amúhy is lassan tekerek át, mint egy gyalogos.
Miért nem lassítanak minden zebrán le? Bármikor arra tévedhet egykisgyerek.
Ha az úttesten zaavarjuk őméltóságosságulat ,járdán miért zavarunk bárkit is?
Sok beszólást kaptam.Már a járdán is természetesen. Annak ellebére,hogy nem tekerek gyorsan, szinte mindig a füvön kerülöm ki a járókelőket. Nem csengetek,mert most tudtam meg nemrég,hogy azb.unkóság.
Mibe telik lehúzódni félmétert a gyalogosnak,hogy elférjek. Sorolhatnám a sérelmeimet, most se fogok okosabb lenni
Azt látom,mindenki utálja a másikat, a frusztrációjukat pedig legyen az autós,gyalogos a bicikliseken vezetik le.
Holott senkinek se ártabak, nem szennyezik a levegőt,csendes.
Ha minden biciklis autóval járna lebénulna a forgalom, nem lenne szabad parkolóhely. Lassan már minden helyet az autósok uralnak, és verik a mellkasukat,h nekik minden jár. Lassan már nem marad zöld terület. Annyira el van foglalva mindenki magával. Ezt csak azért írom le,mert ilyen kritikát is hallottam már,hogy minek járnak az emberek biciklivel kocsi helyett, és hogy betiltanák a kerékpárt
Sorold a sérelmeidet, de gyalogjárdán alapvetően nem szabad kerékpározni.
A KRESZ csak kivételesen engedi meg, s akkor is TILOS zavarni a gyalogost.
Olyan helyen, ahol a gyalogos és kerékpáros közös pályán mozog, ott is neked kell ügyelni a kreékpárosra.
Nos, ha te ilyen közös pályán, vagy gyalogjárda mellett lévő kerékpárúton érkeztél a kereszteződésehez, akkor két lehetőséged van:
- leszállsz, ezzel gyalogossá változol, s áttolod;
- nem szállsz le, hanem elsőbbséget adsz az autóknak.
Kivéve azt, amikor az autóst kötelezi tábla elsőbbségadásra.
Kerékpáros zebra nincs.
Na, az első pont egy olyan frusztrált b*rom, akiről írtál kérdező. Tény, hogy vannak őrült bringások, aki átzúg a zebrán, és száguldozik a járdán is.
Miért fáj az bárkinek is, hogy egy kerékpáros gyalogos tempóban átteker a zebrán? Habzó, véres szájjal: "MERT A KRESSZ TILTJA"... akkor nagyon remélem, hogy soha nem szaladtál át piros lámpán, amikor nem jött autó/vagy még messze volt az autó.
Miért a normális bicikliseket kell egrecíroztatni, azért, mert van néhány barbár? Autósok, gyalogosok, és biciklisek között is vannak idióták, ez van.
Kérdező, én a leírt szituációban tuti, hogy leszálltam volna a bringáról, és iszonyú lassan áttoltam volna a gyökér autós előtt.
És lehet lepontozni, marhára nem hat meg.
Ha az átkelőhelyen, a zebra mellett nincs kijelölve külön kerékpáros közlekedésre sáv, akkor csak áttolni lehet a biciklit.
Ha van mellette sáv és nincs odatéve egy elsőbbségadás kötelező tábla, akkor neked van elsőbbséged, ha van tábla, akkor te adsz elsőbbséget a keresztező forgalomnak.
Persze amikor egy gyalogos megy át, akkor mellette te is áthajthatsz, mert a keresztező forgalommal szemben a gyalogos elsőbbséget élvez, ezt pedig te is ki tudod használni.
2. válaszoló! Te beteg vagy. Semmi olyant nem írtam, amivel vádolsz.
Ha marad járművezető, akkor a táblák szerint közlekedhet. Ennyit írtam, nem többet.
Ha nem kell eslőbbséget adni az autónak, akkor mehet folyamatosan, megállás nélkül.
Kicsit pontosítsd már a szitut.
Tehát te min mentél? Gyalog- és kerékpárúton, ami keresztezett egy úttestet? És nem volt sem lámpa, sem tábla?
egy pontos helymegjelölés sem ártana, hogy Google térképén meg tudjuk nézni.
Mondjuk a szabályok ugyanazok mindenhol…
igen, át kell, még ilyenkor is
ha elütnek, jó esély van rá, hogy te leszel a hibás
Ne törődj az ilyenekkel, kretének.
Engem rohadtul nem zavar ha áttekersz, főleg ha gyorsabban haladsz mintha átcammognál. Nem értem miért jó sok autósnak emiatt idegeskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!