Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Biciklis vagyok, folyton...

Biciklis vagyok, folyton dudálnak rám az autósok. Miért?

Figyelt kérdés
Sosem megyek át a piros lámpán ahogy youtube videókon látni 1-2 bringást. De jó gyorsan megyek az úton dudálnak rám hátulról holott simán el lehet férni mellettem. Megyek egy egyirányú úton ahova a biciklis is behajthat, szembe jön egy autó és ahelyett hogy megvárná hogy kikerülöm már dudál mint az őrült.
2018. jún. 15. 12:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
5%
Azért nem teljesen így van. Mert ha egy autós az egyirányú utcában szembetalálja magát egy vadul tekerő biciklissel, akkor reflexből dudálni fognak a legtöbben. Mert hirtelen nincs is honnan tudja, hogy oda behajthat biciklis is, meg ha be is hajthat, attól még qrva veszélyes.
2018. jún. 15. 14:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Onnan tudja, legalábbis kellene tudni, hogy az egyirányú út tábla alatt kint van a kiegészítő tábla a szemből érkező kerékpáros forgalomról.
2018. jún. 15. 15:10
 13/17 anonim ***** válasza:

hát barátom ha ilyes sokszor dudálnak rád, akkor lehet hogy nem mindenki más a hülye.

Évek óta bicajjal közlekedek budapesten, nem is tudom mikor dudáltak rám utoljára. Én szoktam néha kuurvaanyázni, ha úgy hozza a helyzet, kb havonta van egy komolyabb majdnembalesetem, amit autós okozna, ha nem lennék kuurvára résen.

2018. jún. 15. 15:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha teheted, nézd meg a jutubon a "fék nélkül" című amerikai filmet..Neww Yorki biciklis futárok életéről szól..leizzadsz az biztos.

ahhoz képest itt tötymörgős bringázás van.

2018. jún. 15. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:

# 11

Ja, aki vak az nem látja. Mert amúgy kinn van kiegészítő táblán mikor behajtasz az utcába...

2018. jún. 15. 15:35
 16/17 Alex Fly ***** válasza:

Több oka lehet. Vannak, akik azt képzelik, hogy aki autóban ül, az magasabbrendű vagy több joga van a közlekedéshez mint annak, aki kerékpározik.

De igen sok esetben semmi rosszindulat nincs bennük; egyszerűen úgy képzelik, hogy a dudálás nélkül nem veszed észre a másik közlekedőt és így akarják felhívni a figyelmedet az ottlétükre. Vagy esetleg az előzést jelzik ezzel -mindezt jóindulatúan...

És persze akadnak, akik nem tudnak mit kezdeni az úton haladó kerékpárossal, nincs elég rutinjuk ahhoz, hogy a többi közlekedővel azonos módon viselkedjebek a kerékpárossal szemben, ők inkább a maguk megnyugtatására dudálnak; ez legalább számukra is ismert cselekedet.

És persze azok, akik egyszerűen a dudaszóval kívánják eltüntetni az útról a kerékpárost...

Mindenesetre amellett, hogy valóban idegesítő és balesetveszélyes, általában ritka az, amikor valaki rosszindulatból használ hangjelzést. A leggyakoribb oka a tudatlanság...

2018. jún. 15. 20:06
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

Több oka is lehet. Van, aki azért dudál, mert a világon vagy. Ez a gyakoribb.

Van, aki csak figyelmeztetni akar, hogy mögötted/melletted van és pl párhuzamos közlekedésnél nincs módja megfelelő oldaltávot tartani a kikerüléshez/előzéshez így lehetőleg ne kacsázz be elé!

Az nem egyértelmű, amit az egyirányú utcáról írtál. Ha tábla jelzi, hogy behajthatsz forgalommal szemben, akkor oké. De sokan tévhitben élnek, ugyanis alap esetben nem hajthatsz be bringával sem egy egyirányú utcába, szemben a forgalommal. Ha tehát szabályosan hajtasz be, akkor csak a létezésed a probléma. Ha szabálytalan, akkor jogos az autós felháborodása.

Ez volt eddig a papírforma, most jöjjön a szomorú valóság:

Az autósok azért dudálnak, mert eltekintve a kivételektől, utálják a bringásokat. Gyakran fogalmuk sincs, hogy a kerékpárosnak nemhogy joga, hanem kötelessége a közúton menni, ha nincs kijelölt kerékpárút. Bájos, amikor fel akarnak zavarni a járdára...

Gyakran arról sincs fogalmuk, hogy melyik egyirányú utcában lehet kerékpárosra számítani, mert nem figyelik a táblákat, rutinból közlekednek.

Ugyanakkor az is igaz, hogy sok bringás nem öregbíti a kerekezők táborának jó hírét. Csak sajnos a miattuk kialakult ellenszenv a szabályos bringásokon is lecsapódik.

2018. jún. 19. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!