Ha lakott területen 50 helyett 57-el megy az autós, az már szabályszegés?
Pedig megbüntettek 5000 ftra
Csak azért írtam alá ,mert akkor intétkedés megtagadasáért is kiszabnak büntetést.
Nem fogom kifizetni.
De a papírra 50-et írtak.
Ilyen esetben mit lehet tenni?
Nem a pénzről van szó, hanem arról hogy jogtalan a bírság.
Mondtam is a sündisznónak hogy tudomasom szerint , ha 10-el lépjük túl még nincs bírság.
Az nem úgy van, neki ez kivan adva.
Nem akartam visszakérdezni Mi Van Kiadva??? Hogy verjük át az embereket??
A KRESZ nem ismer olyant, hogy „tűréshatár”. Büntetés jár a közlekedési szabályok legkisebb mértékű megszegéséért is. Elvileg így van, akkor is, ha éppen nem büntetnek érte.
A gyorshajtást a rendőr csak akkor tudja bírságolni, ha ténylegesen bizonyítani tudja annak elkövetését. Azaz akkor büntethet, ha traffipax segítségével beméri a gyorsan haladó autót és meg is állítja. Ilyen esetben a rendőr helyszíni bírságot szabhat ki.
Ha megállítja a gyorsan hajtó autóst, akkor 5 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabhat ki rá. Ha pedig hat hónapon belül ismételten helyszíni bírságot szabnak ki valakire, akkor már 70 ezer forint lehet a maximum.
Nincs olyan, hogy "ennyinél még nem büntetnek"...
Helyszíni bírságot 1 km/h sebességátlépésért is kiszabhatnak, ha bemérnek. Teljesen törvényszerű volt az intézkedés.
De van rendelet abban nem ez van írva, e hónapban frissült.
Akkor most ez hogy van??
Ezévben szintén voltam így, hogy az 50-et túlléptem és nem volt semmilyen bírság.
Ez két városban volt, de egy megyében. Ez hogy van akkor??
Hát kb....legyenek boldogok az 5000 ftokkal. De én nem fogom befizetni,a kukában landoltak a papírjaik.
Akkor tehát túlkapás történt??
Nem az 5000 ftról van szó, hanem arról ha ez jogtalan akkor minekt így átvernek?? Vagy micsoda???
Gyorsan hajtottál ismerd el majd legközelebb jobban figyelsz nem kell sírni.
Most tényleg azt hiszed,hogy nem fogják behajtani rajtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!