1 év várakozás sikeres KRESZ vizsga után gyakorlati oktatóra mennyire reális?
Nemrégiben kezdtem a csigavér autóiskolánál, és a legelső óra előtt azt az információt kaptam, hogy várhatóan 1 évet kell oktatóra várnom sikeres KRESZ vizsga után, viszont ha gyorsítottra megyek, az már "csak" 2-3 hónap, viszont az értelemszerűen drágább. Ezek a számok mennyire lehetnek reálisak, vagy csak ijesztgetnek ezekkel a várakozási időkkel és csupán pénzt akarnak kihúzni a zsebemből?
Van náluk valami kedvezmény most, ami a gyorsított jogsira már nem érvényes.. Van aki esetleg a kedvezmény keretein belül már levizsgázott náluk KRESZ-ből, és ha igen, mik a tapasztalatok a várakozási időt illetően?
Köszi a válaszokat.
Én kisvárosba úgy vizsgáztam le 6 hónap alatt, hogy 3 hét volt az oktatás, 3 hónap a várakozás a vizsgára 1 hónapot vezettem 3 hónapot lábadoztam műtét után és 2 hetet vezettem 2 hetet vártam vizsgára, és mindenből megvolt elsőre minden, ha mondtam volna az oktatónak, hogy nyár végén műtenek műtét előtti időpontot kért volna. Ja és nyáron, a csúcsidőbe. Ja és nem voltam puncsos, még a nevemet sem tudta az oktató.
Tegyük fel mázlim volt ( ami ritka ) , gondolom Pestről beszélünk, nem tudom nálatok ,hogy megy ,de sanszos, hogy gördülékenyebben mint itt vidéken a "tanyán" keress egy másik autós iskolát, gondolom nem csak 1 van, nálunk egy 65 ezres városba 5 van.
Valóban kevés az oktató! Magam is oktató vagyok (Siófok). 50 tanuló kartonja van nálam. Kezelhetetlen mennyiség. Sajnos az újakat csak hónapok múlva tudom először vezetni vinni.
Az egy évet sokallom! Ki fogsz futni az időből! Próbálj meg egy másik autósiskolát!
Hanem nem a szocializmusból ittmaradt förmedvény és egy maffiaszerűen működő förmedvény lenne az egész,akkor nem ez lenne a helyzet.
Erről az oktatók tehetnek legfőképpen,igenis jó nekik ez a helyzet.Amerikában 20-30 dollárt kell fizetned,de pl.Svédországban is teljesen más a helyzet.Magas óradíjak vannak,minden úgy szar ahogy van,és sajnos az oktatókat szolgálja ez a rendszer nem a diákokat
Milyen magas óradijról beszélsz? 3-4000 FT az óradij az országban. Néhány helyen kicsit több. Ebből az oktató megkap 2500-3500 Ft-ot. Befizeti az adót belőle, havonta eltankol 150000 Ft-ot, félretesz kocsijavitásra, vagy kocsicserére, kéthavonta olajat kell cserélnie... Tisztán jó ha megmarad 2000FT óránként. Ez sok???
Ha elmész egy angol nyelvtanárhoz, akinek semmi befektetésébe nem kerül az angol oktatás, semmi felelősséggel nem jár, mert csak ültök a fűtött lakásban... Az angol tanár is elkér vagy 3000FT-ot.
Nekünk oktatóknak vissza kell adnunk anyuci hüle kölkét az óra után épségben. A maffia rendszer elméleted meg annyira nevetséges, hogy nincs is értelme kommentálnom.
A tanulónak mindig az oktató, meg a vizsgabiztos a hülye. Azt észre sem veszi, hogy nem képes normálisan elindulni, rendesen bevenni egy kanyart, az irányjelzőt használni, a fejét forgatni, a táblákat felismerni, és értelmezni,a kreszt megtanulni...
Biztos Nyugaton a hülyék akkor,hogy nem kerül többszázerforintba egy jogosítvány megszerzése.Igenis nagy üzlet,bárki bármit mond.Alapvetően kellene átalakítani a rendszert,hogy ne legyenek az oktatók ennyire monopolhelyzetben.Sajnos,most hogy várni kell rájuk,várólista van,lényegében bármit megtehetnek.Az autók is amivel oktatnak,minimum a taxis rendelet kellene,hogy rájuk vonatkozzon
Angol tanároknál sokkal nagyobb a verseny,míg a jogosítvány megszerzéséért sorban állnak a tanulók,kétlem,hogy egy angol tanár reggeltől-estig fel tudja tölteni diákokkal a helyét.Arról nem is beszélve,hogy ha nyelviskolába,gimnáziumba tanít messze nem kap meg annyit,mint az autósoktatók.És azért az mégiscsak egy sokévig tanult diplomás szakma,sok száz órás felkészítéssel.
Nem azt mondom,hogy a jogosítvány nem fontos és felelősségteljes dolog,de megszerzése,a befektetett energia azért nem egyenlő egy felsőfokú nyelvvizsga vagy diploma megszerzésével.
A rutinpályák ratyik,tele vannak kátyúval,lepusztultak,legalábbis amit Budapesten láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!