Ha egy személygépkocsinak van tulajdonosa, és üzembentartója, akkor a tulajdonos használhatja az autót? Mert úgy tudom a forgalmiban csak a használó neve lesz benne?
Rosszul tudod!A forgalmiban a tulajdonos resznel lesz a tulaj neve,az üzembentartónál meg az üzembentartó,aki lehet az anyósod a testvéred a szomszéd pista bácsi vagy az a kretén akinek így "eladtad" az autót!
Es igen a tulajdonos hasznalhatja,miert is ne tehetné!Az üzembentartónak tulajdonképpen semmi joga nincs az autoval kapcsolatban,a tulaj el is adhatja vagy visszaveheti a beleegyezése nélkül!Éppen ezert vagyok meglepve hogy ezt az üzembentartói baromságot még nem szüntették meg,mert értelme semmi nincs viszont a trükközés/ügyeskedés az egyfolytában megy vele!
Ezért kérdeztem:
www.biztoshely.hu/gepjarmu-uzembentartonak-kell-jogositvany.html
Nem arról van szó, hogy nem vezetheti, hanem arról, hogy nem kell lennie jogosítványának.
Egynapos csecsemő is lehet tulajdonos. 30-as férfinek is lehet kamionos cége.
Ha van rá jogsija, persze hogy vezetheti, csak nem az a dolga. Néhány embert foglalkoztató kis cégnél gyakori, hogy a tulajdonos - cégvezetés mellett - is ugyanúgy dolgozik, mint az alkalmazottak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!