Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosan hajtják be?

Jogosan hajtják be?

Figyelt kérdés

Év elején megbírságoltak a buszon,mivel nem volt a diákigazolványomon matrica.Ezt másnap pótoltam,majd mondták,hogy így csak 1300 forintot + a menetjegyet kell megfizetni.Én nem értettem miért kellene nekem kifizetnem ezt az összeget,hiszen elég gyorsan rendeztem a matricát,így nem is utáltam el nekik az ezerakárhányszáz forintot.Ma kaptam egy levelet,amiben az állt,hogy a teljes pótdíj mellett fizessem be a késedelmi díjat is.

Jogosan vasalnák be rajtam ezt az összeget?

2018. máj. 11. 15:19
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja,talán annyi lemaradt,hogy a teljes pótdíj 8000 forint.
2018. máj. 11. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ez most olyan, hogy felrúgsz egy kutyát, megbüntetnek, másnap megsimogatsz egy kutyát és azt várod, hogy ne legyen következmény. Első körben azonnal rámondják, hogy jól van fiam, látom változtál (micsoda bizodalom), kevesebb a büntetésed. De te vagy olyan okos és visszaélsz ezzel. Nem fizeted be. Ezek alapján jogosan büntetnek meg teljes értékűen plusz még késedelmivel is. A példa mellett egyébként jogilag is rendben van a procedúra.
2018. máj. 11. 15:41
 3/5 Alex Fly ***** válasza:
Természetesen jogos. Írtad, hogy nem fizetted be a bírságot, pedig lett volna rá elég időd. Szóval te akartad, hogy másképp hajtsák be...
2018. máj. 11. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát, öregem, jó hülye vagy.

Ki mondta neked vagy hol olvastad, hogyha "gyorsan" rendezed a hiányosságot, akkor elengedik az (egyébként elég baráti) 1300 Ft-ot?

2018. máj. 11. 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Négyes, ez az utólagos bérletbemutatás díja egyes szolgáltatóknál, létező lehetőség. Csak hát élni is kell vele...
2018. máj. 11. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!