Apa megkarcolt egy autót majd 2 rendör és a sértett megjelent a házánál. Jogosan jártak el?
Apa parkolás közben egy autót megkarcolt de olyan csöppet hogy az nem horpadt vagy lejött a festéke, csak a mi kocsink szine látszott mint egy csík, talán lakklemosóval le tudta dörgölni.
Apa eljött ami tudom hogy gáz, de valaki látta ami történt és apa rendszámàt a megkarcolt kocsi szélvédöjén hagyta. 2 nap múlva jött a rendörség a házához a növel. A nö azt mondta hogy megnézette a kocsiját és a festék kijavítása 100 ezer Ft-ba is belekerülhet. A rendör azt mondta intézzék el egymást közt ha nem akarja hogy a nö feljelentést tegyen és apával kifiztettesék a javítás diját. A nö azt mondta adjon neki 25 ezer forintot és viszlát. Apa megijedt és adott neki 25 ezret. Van Casco-ja, biztosítón át nem lehetett volna rendezni ezt? Ti mit gondoltok? Nem értem ha 100 ezer Ft-ba kerül a javítást miért "csak" 25-öt kért? Olyan fura nekem ez az egèsz!
Mondjuk nem kellett volna elsunnyogni, legalább egy bocsi vagy valami. Szóval szerintem jogos.
A 100 ezer viszont nyilván kamu volt.
Olcsón megúszta még úgy is, hogy a károsult többet kért.
Egyszerűbb lett volna, ha megvárja a helyszinen, vagy üzenetet hagy.
Így már az lett volna a másik lehetőség, hogy nem fizet, a nő pedig feljeleni, s akkor plusz még birságot is kiszabtak volna.
Az a helyzet, hogy ilyenkor, amikor a másik autó festéke is ott marad, akkor már van egy olyan kis horpadás és karcolás rajta, ami a másik autó ott maradt festékét eltávolítva azonnal észrevehető és zavaró. Ez nem csak javítási költséget jelent, hanem csökkentheti az autó értékét is, ha a javítás után is észrevehető marad.
Hiába gondolod azt, hogy áhhh, még ajándék festéket is kapott az autótokról, az bizony egy drága sérülés, egy újabb autón.
A Casco nem biztos, hogy fedezi az egész összeget. De lehet még egyezkedni, hogy ha a biztosítója fedezi a teljes javítást, akkor adja vissza a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!