Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Te kockáztatnál a helyembe?

Te kockáztatnál a helyembe?

Figyelt kérdés
3 hete volt az első forgalmi vizsgám, de megbuktam. Órákat sajnos nemtudok venni, csak majd következő vizsga előtt párat, ami valszeg azzal fog elmenni hogy ujratanulom a kocsi kezelését. Itthon van kocsi, ellenben segítségem nincs. Arra gondoltam, hogy néha elmennék egyedül vezetni... Hogy ne 6 hét kimaradás után vizsgázzak, mert szinte biztos hogy megfogok bukni. Hogy legalább a kocsikezelest ne felejtsem el
2018. márc. 28. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, egyedül felejtsd el.
2018. márc. 28. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tenném. Ha elkap a rendőr, 5 évre eltilthat, ha jól tudom.
2018. márc. 28. 13:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát igazából így sem lesz jogsim 5 éven belül valószínű. Köszönöm
2018. márc. 28. 14:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Ezt így ne csináld hogy egyedül. Ha rendőr elkap, vagy valami kárt okozol akár, mert így még könnyebben lehet akkor a rendőr nem csak 5 éve tilthat el téged, de a bírság is lehet 200-250 ezer ft. És ha nem a tiéd az autó akkor a tulajt is megbüntetheti 80 ezerre hogy miért adta oda egy jogosítvánnyal nem rendelkező személynek. Itt persze lehet azzal védekezni hogy a tudta nélkül vitted el, de az már lopás és azzal még nagyobb bajod lesz!

Ha annyira akarsz gyakorolni egy picit beszélj az oktatóddal hogy vennél plusz 2-3 órát és inkább fizesd ki azt a pár ezret mint hogy komoly bajba keveredjél emiatt. Órákat meg vehetsz más oktatótól is, keresel valakit, és megmondod mit akarsz fizetsz és fog veled foglalkozni amihez senkinek, semmi köze.

2018. márc. 28. 14:23
 5/11 A kérdező kommentje:
Az én nevemen van a kocsi. Nemtudok oktatót fogadni, pont ez a baj hogy nincs pénzem. 10 órát (42 ezer Ft) javasolt az oktató, de sajnos csak 4et bírok fizetni.
2018. márc. 28. 14:25
 6/11 Alex Fly ***** válasza:
78%

Saját bevallásod szerint is bizonytalanul vezetsz. Mint a vizsgán kiderült, még nem vagy alkalmas az önálló autóvezetésre.

Mindezek ellenére csakazértis egyedül mennél veszélyeztetni a többi közlekedőt?

2018. márc. 28. 21:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Egyrészt nem írtam olyat hogy bizonytalanul vezetek, másrészt pedig nem kötekedést vártam, hanem választ a kérdésre.
2018. márc. 28. 22:10
 8/11 Alex Fly ***** válasza:
Nem elég a válasz? Nem véletlenül nem kaptad meg az önálló vezetésre jogosító igazolást. Ha ennek ellenére mégis ezt teszed, akkor viseld a következményeket. Ahogy írták: párszázezres bírság+páréves eltiltás az alap. Ha esetleg balesetbe kerülnél (okozóként vagy áldozatkéntb az mindegy, ugyanis az engedély nélküli vezetés miatt mindenképpen felelős vagy), akkor igen nagy szerencsével talán elkerülheted a letöltendő szabadságvesztést. Ha neked ennyit megér egy kis autókázás, akkor nem is tudlak sajnálni...
2018. márc. 29. 01:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Alex, nagyon nem bírsz értelmezni látom. Többieknek nagyon köszönöm a választ, igazatok van, nem éri meg :)
2018. márc. 29. 11:09
 10/11 Alex Fly ***** válasza:
0%

Mit nem értemezek? Azt írtad megbuktál a vizsgán. Azaz nem vagy alkalmas arra, hogy gépjárművel részt vegyél a közúti közlekedésben. A kérdésed pedig arról szólt, hogy éppen ezt szándékozol tenni.

Én csak leírtam, milyen következményekkel számolhatsz. Ha nem tetszik, arról nem én tehetek -perelj a jogalkotókkal...

2018. márc. 29. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!