Használtautó vásárlás. Elrejtett hibák miatt lehet valami "kártérítést" kérni a kereskedőtől?
Pontosan milyen hibákról van szó?
Autót kipróbálás nélkül nem veszünk, kopott fék, kopogó futómű, nem működő légkondi, és a többi hasonló hiba nem minősül rejtett hibának.
A lyukas karosszéria már annak minősülhet, ha szándékosan megtévesztett vele az eladó.
Nem sok esélyed, van arra, hogy a kereskedő pénzt adjon vissza, vagy vissza vegye azt autót, ha olyan hibákról van szó, amit észre lehet venni, vagy kopó, elöregedő alkatrészek miatt kell cserélni, javítani.
A lyukas kaszni lehet rejtett hiba, ha az megtévesztően be volt foltozva, de ha "csak nem vetted észre", a kereskedő azt fogja mondani, miért nem nézted meg.
Olajat, vizet zabáló motor is rejtett hibás, de csak ha másnap, max néhány napon belül reklamál a vevő, hetek múltán már fölösleges cirkuszolás lesz.
6os vagyok. D. Brasco akkor az enyém sem reklamálható hiba? Minden mást kiszúrtam rajta, de az eszembe nem jutott, hogy a lábtörlők alá benézzek....
Kérdező, remélem nem gond, hogy érdeklődtem!
Ne bazz, hogy próbaút nélkül vettél használt autót!!!!
Szerintem örülj neki, hogy beindult, és hazaértél vele.
Amúgy ha az alján lyuk van, akkor már az egész ganajra szét van rohadva.
Ha ennyire körültekintő vagy, én nem ajánlok semmiféle kártérítésbe belekezdeni, mert csak mégjobban át fognak kúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!