Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Használtautó vásárlás. Elrejte...

Használtautó vásárlás. Elrejtett hibák miatt lehet valami "kártérítést" kérni a kereskedőtől?

Figyelt kérdés
Vettem egy autót. Nem volt olcsó, de több minden nem működik rajta, amiket sajnos csak menet közben láthattam volna, és emellett a kasztnin van egy egyértelműen elfedett luk. Nyílván ez nem 2forintos javítás lesz. Van esély, hogy valamit "leverjek" a kereskedőn? Február első hetében lett vásárolva.
2018. febr. 26. 08:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen hibákról van szó?

Autót kipróbálás nélkül nem veszünk, kopott fék, kopogó futómű, nem működő légkondi, és a többi hasonló hiba nem minősül rejtett hibának.

A lyukas karosszéria már annak minősülhet, ha szándékosan megtévesztett vele az eladó.

Nem sok esélyed, van arra, hogy a kereskedő pénzt adjon vissza, vagy vissza vegye azt autót, ha olyan hibákról van szó, amit észre lehet venni, vagy kopó, elöregedő alkatrészek miatt kell cserélni, javítani.

A lyukas kaszni lehet rejtett hiba, ha az megtévesztően be volt foltozva, de ha "csak nem vetted észre", a kereskedő azt fogja mondani, miért nem nézted meg.

Olajat, vizet zabáló motor is rejtett hibás, de csak ha másnap, max néhány napon belül reklamál a vevő, hetek múltán már fölösleges cirkuszolás lesz.

2018. febr. 26. 09:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Totalcar-on vannak cikkek ebben a témában, érdemes elolvasni, több pórul járt vevő is nyert pert mostanában. Beszélj egy hozzáértő ügyvéddel is. Ha valóban rejtett hiba volt és nem csak te voltál figyelmetlen, akkor van reális esélyed visszakapni a pénzed.
2018. febr. 26. 09:22
 3/11 D. Brasco ***** válasza:
Ird mar meg pontosan mik lennenek ezek a rejtett hibak!
2018. febr. 26. 11:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Egész konkrétan az autó alján, van egy luk, amire fel volt szögelve egy darab lemez. Csak úgy vettük észre, hogy apám jött mögöttem, és mondja, hogy valami lóg a kocsi aljáról. Hát a lemez egyik oldaláról kiesett a szög. Egy kb 8 centis luk. A hátsó üléseket kivettük, és ott van alattuk.
2018. febr. 26. 11:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Direkt fogalmaztam úgy, hogy ELrejtett hibák, tehát az eladó tudott róla, de nekem eladta az autót anélkül, hogy szólt volna.
2018. febr. 26. 11:16
 6/11 anonim válasza:
Hasonlóan jártam. Nekem a vezető ülés előtt, a lábrészen a kárpitban van egy tenyérnyi luk, amit csak vásárlás után vettem észre, hiszen a lábtörlő eltakarta, a kereskedő pedig nem szólt róla, pedig biztos hogy tudta, hogy ott van, hiszen az autót ők takarították ki nagyon alaposan. Gondolkodom én is, hogy mit lehetne tenni, mert átb*aszva érzem magam. Egy két pici hiba jött még elő, de azok nem lényegesek ez viszont baromi drága buli lenne megcsináltatni a kárpitot.....
2018. febr. 26. 11:28
 7/11 D. Brasco ***** válasza:
42%
Az a baj hogy ez nem rejtett hiba,mert ha csak egyszer rendesen alá néztetek volna fel kellett volna tűnjön hogy oda van taknyolva valami........ugyhogy innentől kezdve lehet itt g*ci nepperezni stb ,de ez is csak a tipikus esete annak amikor hozzá nem értőék elmennek autót vásárolni,meg sem nézik rendesen,majd nyilván rájuk sózzák a szart,utána meg jön a háborgás meg a rejtett hiba meg a zaggya vissza pízt es társai....
2018. febr. 26. 11:29
 8/11 anonim válasza:

6os vagyok. D. Brasco akkor az enyém sem reklamálható hiba? Minden mást kiszúrtam rajta, de az eszembe nem jutott, hogy a lábtörlők alá benézzek....

Kérdező, remélem nem gond, hogy érdeklődtem!

2018. febr. 26. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne bazz, hogy próbaút nélkül vettél használt autót!!!!

Szerintem örülj neki, hogy beindult, és hazaértél vele.

Amúgy ha az alján lyuk van, akkor már az egész ganajra szét van rohadva.

Ha ennyire körültekintő vagy, én nem ajánlok semmiféle kártérítésbe belekezdeni, mert csak mégjobban át fognak kúrni.

2018. febr. 26. 12:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Elmentünk, de én nem vezethettem, mert még nem volt meg a jogsim. a kereskedő vezette, de ez a luk alul akkor még nem jött ki.
2018. febr. 27. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!