Milyen tapasztalataitok vannak a használtautó
kereskedésekkel?
Figyelt kérdés
Kezdő sofőr vagyok és még nagyon új ez a terep nekem :D most egy suzukim van de a szerelő szerint érdemesebb lenne becserélni egy kereskedésbe mert túl sokat kellene még rákölteni...de félek hogy amit hozok az rosszabb állapotban van vagy ha nem is tűnik úgy egy rövidebb idő alatt kijönnek rajta költségesebb hibák és ugyanott vagyok ahol a part szakad...
Persze a vásárlást az autószerelővel bonyolítanánk le de ő sem tudja ott szétszedni "atomjaira" hogy megnézze valóban érdemes e becserélni pont arra az autóra amit éppen választunk mert csak felszíni, szemrevételezős vizsgálatokat tud végezni szval...... teljesen tanácstalan vagyok :D
Meg hogyan működnek ezek a kereskedések? Valami jogszabály csak köti őket hogy 'szart'csak nem adhatnak el... vagy nen tudom.... :D
Erősen kereskedésfüggő. Néhány autókereskedésben sok esetben az eladó sincs tisztában sem a kocsi előéletével, sem az állapotával, ha mégis, akkor profi módszerekkel fedik el ideiglenesen a hibákat, ami később jön elő, nincs garancia, nincs utólagos reklamáció, létrejön az adásvétel, és kész. Míg vannak kereskedések, ahol átnézett autók közül válogathatsz, és akár fél év, egy év garanciát is kaphatsz. A kilométerfutás itt sem garantált, de nagyobb eséllyel nem vernek át, mint a seftes helyen.
2017. aug. 5. 08:00
2/6 anonim válasza:
Én vettem F Astrát kereskedésből. Klíma addig működött míg hazaértünk, 3hónap múlva motor+váltó csere. Mondjuk 80ezerből megállt a mutatvány és azóta egy forintot nem költöttem rá(ennek 10éve). Az eredeti olasz tulaj NEM CSERÉLT SOHA OLAJAT csak rátöltött,úgy ment vele 170.000et(ha nem tekerték vissza az órát de ezt kétlem). Viszont nem rohad és azóta beletettem 200.000km-tert. Igazából nem bántam meg, csak akkor elég sz@rul esett hogy kiteszek 1millát kesbe és még motorcserével kell bajlódni. Azóta kéz alól vásárolunk csak.
2017. aug. 5. 08:00
3/6 anonim válasza:
Aranyapám! Ne felejtsd el, hogy a kereskedő a kereskedésből él. Ő nem a télapó bácsi, és nem is népjóléti intézmény. Neki az a dolga, hogy minden szart rád tukmáljon, neked az a dolgod, hogy megválogasd, mire adod a pénzedet. Így kerek a világ, még ha kegyetlenül hangzik is elsőre.
2017. aug. 6. 11:20
4/6 A kérdező kommentje:
Az én autóm 12 éves és kezdenek kijönni rajta a költségesebb problémák olyan jó bő 200.000 Ft-ot kellene rákölteni még, hogy rendben legyen... de a ti véleményeteitek alapján akkor inkább érdemes a saját autómmal bajlódni mint máséval? :D
Ugyanakkor mi van, ha a másik autóra nem kell ennyit költeni? :D
Ez a 22-es csapdája :D
2017. aug. 7. 08:40
5/6 anonim válasza:
200.000 simán rámegy a cserére. Illeték, új forgalmi, törzskönyv, műszaki, első szerviz (vezérlés, szűrők, folyadékok stb stb) még akkor is ha semmi extrát nem kell csinálni vele.
Feltételezem kettes Swifted van, az azért nem rossz autó. Ha minőségben nem lépsz előre nem cserélnék csak ezért
2017. aug. 9. 12:38
6/6 anonim válasza:
Ja és az előző kocsimat kereskedésből vettem, tökéletesen bevált, múlt héten vettem a következőt magánszemélytől, eddig bizakodó vagyok. De vettünk már teherautót/traktort/személyautót többször magánszemélytől és kereskedőtől is. Mindegyik jó vétel volt egy kivételével. Vittünk mindig hozzáértő szerelőt, ő azért sok mindent ki tud szúrni komolyabb szétszerelés nélkül is. Minimálisra lehet csökkenteni a kockázatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!