Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek az autósok a...

Miért ilyenek az autósok a tanulóvezetőkkel szemben?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a 2. gyakorlati vezetési órámon, és sajnos nagyon rosszak a tapasztalataim a többi autósról így a tanulókocsi kormánya mögül. Azt veszem észre, hogy egyszerűen hergeli őket a kis "T" betűs tábla a kocsi tetején, késztetést éreznek arra, hogy megelőzzenek, vagy nehezítsék a dolgomat. Tegnap például főúton megyünk az oktatómmal, tartva a 90-95km/h-s sebességet, előttem kamion, követési távolság rendben, erre visszapillantóból látom, hogy erőlködik mögöttem egy BMW-s. Csak megelőzött, nem számított neki, hogy szemből jönnek, éppen befért. Előzés után természetesen nagyot fékez, kormányrántás, mert ott egy kátyú...

Most tényleg, erre mi szükség van? :D Egyébként a vezetés teljesen jól megy, szeretek is nagyon vezetni, szóval a vezetési stílusommal sem lehet nagyon baj.

Legszívesebben satufékeznék, mikor így a seggembe jönnek páran.

Természetesen nem mindenki ilyen, tisztelet a kivételnek!

Nektek is hasonló tapasztalataitok voltak tanulóvezetőként?

2018. febr. 24. 19:07
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

Sajnos manapság egy sietős világban élünk.Most ne menjünk bele ebbe a BMW-s ügybe, vannak bunkó soförök Krisztus idejebeli Opelekben, Matizokban, Kamionokban, Motoron stb.

Egyébként ne érdekeljen hogy ki mit gondol, vannak pl akik kifejezetten segítik a tanulókat ,főleg amikor vizsgáznak. Sok sikert

2018. febr. 24. 19:10
 2/14 A kérdező kommentje:

Igazad van, kár volt márkát írni egyébként.

Köszönöm! :)

2018. febr. 24. 19:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd személyeskedésnek. A sima autósokkal is ilyenek. Vannak ilyen autósok, akik türelmetlenek, bunkók, felelőtlenek és nem csak a tanulókkal, hanem mindenki mással szemben, aki az úton van.

Nekem ilyen téren nem volt rossz tapasztalatom tanulóvezetőként, azonban amióta megszereztem a jogosítványt, számtalan eset volt rá, hogy az én odafigyelésemen, vagy szimplán a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb baj az ilyen autósok miatt.

2018. febr. 24. 19:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne bosszantsd fel magad az ilyeneken.

Nekik az az életük sikerélménye, hogy megelőznek egy tanulókocsit a huszonéves bmw-jükkel. Egyébként elég paraszt dolog, hogy így veszélybe sodornak egy kezdőt.

Én mindig türelmes vagyok a tanulóvezetőkkel, mert nyilván mindenki volt kezdő. Ha nagyon lassan mennek akkor egyszerűen megelőzöm vagy ha nem lehet, akkor alternatív útvonalon megyek.

2018. febr. 24. 19:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként egy jó tanács: Ha nem akarod megelőzni a kamiont, akkor hagyj egy autónak való helyet magad előtt, így megkönnyíted a gyorsabban haladók dolgát.
2018. febr. 24. 19:25
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

Vannak akik segítik a tanulókat, és vannak akik nem.

Általános megközelitésben lehet mindani, hogy sok a bunkón, felelőtlenül közlekedő, akiket nem különösebben érdekel a T jelzés, ők alapvetően agresszívek a többi közlekedővel szemben.

Vannak normális, segítőkész autósok, de egyetlen tuskó képes lenullázni őket.

Nem tudom mit lehet gyakorolni a második órán országúton 90-es tempóval, hacsak nem vidékről ingázás miatt mentek... tanulni a nagyobb városokban lehet, sávváltások, besorolás, buszsáv, villamos, gyalogosok, emberek mindenhol, mendenfelé figyelni.

Nos ebben a helyzetben az segitség lehet a többi autóstól, ha megelőzi a tanuló autót, úgy a mögötte szorosan haladó figyelésére fordított energiát másfelé irányíthatja.

Zárt kocsisorban haladva ez persze nem segitség, úgyis lesz mögötted másik, de kisebb forgalom esetén nem mindegy, hogy 5 méterre van mögötted, vagy 50, és természeteden az se mindegy, hogyan előz meg.

2018. febr. 24. 19:27
 7/14 anonim ***** válasza:
42%
Na egy újabb frusztrált önjelölt rendőr készül az utakra...
2018. febr. 24. 19:31
 8/14 anonim ***** válasza:
36%

kiváló gyakorlatra teszel szert. Ne minősítsd a többit, mert te pont olyan leszel, ha meglesz a jogsid, és kapsz a szülőktől egy verdát..

te is idegesíteni fogod a tanulót...hamar elfelejted, hogy itt ezt kérdezted.

Az oktató nem mondta, hogy előzéskor azért mennek a cammogó seggébe, hogy minél rövidebb legyen az előzésre fordított út..

azt hogy satufék, felejtsd el..életed legnagyobb baromságát írtad ki nyílvánosan..az oktató nem mondta, hogy az életveszélyes?

ne feledd, tanuló vagy, ne akarj másokat oktatni..

szégyelld magad.

2018. febr. 24. 19:35
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
Nem a te dolgod, hogy mit csinál a másik, kivéve ha ezzel magadat sodornád baleset veszélyes helyzetbe. Egyébként ha úgy látod, hogy nem fér be, vagy csak csücskösen, akkor nem gondoltál még arra, hogy segíts neki? Mondjuk finoman fékezel egy picit, és így nem kell ott maradnod neked, mint szemtanúnak a baleset után, vagy nem rántja rád a kormányt.
2018. febr. 24. 19:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Amikor még én vizsgáztam tizenévvel ezelőtt akkor még nem volt ennyire rossz a közlekedési morál.

Pedig nem is kisvárosban vezettem illetve vizsgáztam.

Én alapvetően normális vagyok mindenkivel az úton, tanulókocsikkal meg pláne....

Piros lámpánál nem szoktam belemászni a seggükbe, legalább hagyok 1 kocsihossznyi különbséget, hogy ne ezen stresszelje magát.

Megnyugtatlak majd ha vezetsz rájössz, hogy nem csak most bunkók Veled az autósok hanem mindenkor és bármikor bunkók lesznek. :)

Nem kell velük foglalkozni, be kell szerezni egy fedélzeti kamerát aztán szépen nyugisan lehet menni...

2018. febr. 24. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!