Ez minősülhet megkerülésnek?
Ha valaki autópályán 60-70-el megy a belső sávban (ezáltal feltartva a forgalmat), akkor elhaladhatok mellette jobbról?
Vagy ez már előzésnek számít és akkor ott kell tötymörögnöm mögötte nekem is 60-70-el, mindaddig, amíg vissza nem sorol a külső sávban?
Nyilván tudom, hogy mindenki megelőzné jobbról, de a KRESZ szerint ez még megkerülésnek minősül vagy már tiltott előzésnek?
Igen, elhaladhatsz mellette,ha egy kis ideig felveszed az ő tempóját a külső sávban.A rendőrautó mellet is elhaladhattak volna így,de azok a bzik direkt szpattak,mert kevesen tudják ezt.
A KRESZ a jobbról előzést tiltja az elhaladást nem.
Ha elmész mellette jobbról és még egy kicsit haladsz a külsőben az szabályos. Hülyén is nézne ki ha egy idióta miatt beállna az egész autópálya. (Mint ahogy a videón a rendőr miatt)
Én is mentem már el rendőr mellett így, igaz autóúton ahol 110 a megengedett ugye, de én egy kicsit többel is mentem. Megbüntetni traffipax vagy a műszerfalra szerelt mérő nélkül nem tud.
persze hogy elmehetsz mellette. a kresz a gyors sávváltogatást (cikázást) tiltja.
a párhuzamos közlekedést nem.
M7-en rendszeresen megyek kilométereken át a külsőben, haladok el a középső sávban 100-al balfasszkodók mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!