Ebben a helyzetben mit lehet tenni?
Ma felhívott egy érdekes szám.
bemutatkozott, elmondta, hogy ő a biztosító társaság jogi tanácsadójától telefonál. Azért hívtak, mert kaptak egy értesítést valami súlyos gyorshajtási szabálysértésről, amelyet állítólag az én autómmal követtek el.
Kérdezték, hogy megkaptam e valami hatósági tájékoztató levelet. Mondom, nem kaptam semmit. Akkor mondják, hogy biztosan a tájékoztatót visszairányította a posta.
Akkor azt mondja, hogy valami tájékoztató szerint az én autóm sofőrje 105 km/h sebességgel hajtott városon belül. Elmondta, hogy mennyivel léptem túl a megengedett sebességet, beszélt arról is, hogy valami 90 ezer forintos bírság + 6 előéleti pont...ekkor mérgemben kinyomtam a telefont.
Szerintetek most mit csináljak? Hova menjek? Én nem hajtottam városon belül 105km/h-val.
Hova menjek én ezzel?
Nem fogok a rendőrségre menni holnap (péntek) délután. Bizonyítékom sincs.
Visszahallgatni nem tudom esetleg? Mert akkor talán felvihetném.
Rendben. Nem volt semmi, nem adtam kölcsön az autót.
De nem nagyon nyugodtan bele. Most ki akarnak velem fizettetni el nem követett dolog miatt kiszabott bírságot?
Kamu kérdés !
Ezt írtad te : Ma felhívott egy érdekes szám.
bemutatkozott, elmondta, hogy ő ....
Miért tőlünk kérdezed, hogy mit tegyél... stb.
Hiszen ismered a számot amiről,ahonnan hívtak és mivel be is mutatkoztak tudod a nevét, kicsoda , micsoda, stb.
Miért nem hívod vissza a számot amiről téged hívtak és beszéld meg velük a témát.
Szerintem a hívás kamu volt. Ilyennel nem szabad foglalkozni! Ha nem nyomod ki valószínűleg az lett volna a vége, hogy ha "fiztesz nekik ötvenezret akkor elintézik, hogy semmisnek tekintsék a szabálysértést". Ha biztos vagy benne, hogy nem történt ilyen eset hagyd a fenébe - örülj hogy nem dőltél be.
Minket évekig hívogatott egy társaság, hogy a vállalkozásunkat hirdettük az újságjukban és akkor fizessük be a díjat. Mondtuk, hogy nem hirdettünk. -De igen, hangfelvétel van róla hogy megrendeltük. -Jó, akkor azt meghallgatnám. -Na igen, fizessek be harmincezret és meghallgathatom. Pfff!
Kezdjük ott,hogy a biztosítónak mi köze a te gyorshajtásodhoz,ha volt is?Honnan tudják,mikor nem értesíti őket a rendőrség?Téged fognak először.Te fordulhatsz csak bármilyen céghez ezzel kapcsolatban és nem fordítva.Ez okirat és a te beleegyezésed nélkül nem adhatják ki senkinek,csak te saját magad,ha megbízol az üggyel valakit.
Leakarnak nyúlni egy kis összeggel és még van aki örül is neki,hogy a nem létező büntetését elintézték.
Kamu, ne dőlj be nekik.
Persze, majd minden csipcsup gyorshajtásért telefonálgatni fognak.
Ha valóban gyorsan hajtottál, akkor kapni fogsz egy levelet csekkel, azt befizeted és mindenki hepi.
Megpróbáltam ma többször is visszahívni, de ki se csengett.
Akkor kamu volt ezek szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!