Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Rendőr és a követési távolság?

Rendőr és a követési távolság?

Figyelt kérdés

Érdekelne kinek mi a véleményre erről az esetről.

Nem ritka hogy szabálytalanul közlekedő rendőrt lát az ember... de ez aktuális ezért érdekel a véleményetek.

Reggel 7.15-kor indultam munkába. Peugeot 106, régi modell, kézi szivatós hátsó ablak sötétítve.

A faluból kidöcögve visszanyomom a szivatót, stabil 70-el elindulok a következő falu felé, 4-5km a távolság, mögöttem szürke Polo, elég közel de valamiért nem előz, hamar rá is jöttem, mögötte egy rendőr, szorosan követi.

Felmelegszik az autó, rakok egy 5.-et az út felénél,90 stabilan.

Rendőr kiugrik a póló mögül és gondolva hogy le vagyok sötétítve a seggembe áll. Ez a következő faluban is, ahol tartom az 50-et. Bal tükörből láthatóan talán 2 métere lehet, a középsőbe azt is látom hogy a jobb oldalt ülő milyen cigit vesz elő a kabátjából.

Közeledünk a városhoz, végig a seggembe, jelzem ha valahol intenzívebben kellett volna fékeznem akkor utolérte volna a hátsó kerék az elsőt.

Városba beérve, 60-as táblánál stabil 60-al egyszer csak lemarad majd újra közelít,de már villogtatva közúti ellenőrzés címszóval.

Kocsin nem talált kivetnivalót, minden papírja rendben.

Rákérdeztem felháborodottan hogy mi a véleményük a követési távolságról, ekkor megkértek hogy nyissam ki a motorháztetőt. Röhögve néztem a munkatársamra, halkan megjegyezve hogy olajcsere lesz.

A motortérben meglepetésükre motort találtak, csomagtartó üres.

Ekkor csak intettek hogy menjen.

Ott helyben fel tudtam volna rúgni őket..

2018. febr. 1. 10:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Követési távolságért nálunk (sem) büntetnek soha, szerintem nem is volt még ilyen eset hogy valakit valahol ezért megbüntessenek. És jól láthatjuk a fenti esetből, hogy maguk a rendőrök sincsenek tisztában azzal, hogy kéne egy kis távolságot tartani.

Téged meg azért követtek végig, ráadásul ilyen szorosan, mert várták, hogy hátha hibázol, mondjuk a kerék széle hozzáért a felezővonalhoz, ilyesmi. De nem jött össze ezek szerint.

2018. febr. 1. 13:25
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Sajnos ilyenek,de nem csak ők,hanem sok sima állampolgár is.

Hatalomfitogtatás,kisebbségi komplexus,és persze a rendőrök esetében a büntethetőség kiprovokálása,keresése.

Ha olyan "nagy fekete" autód lenne,nem álltak volna beléd.

Azok megállnak szépen,és ráhajtogatják a rendőrökre a rendőrkocsit.

2018. febr. 1. 13:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Igazi okostojás lehetsz aki leírta élete sztoriját mert beszólt a rendőrnek.

Közúti veduélyeztetés.. az persze.

2018. febr. 9. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!