Rendőr és a követési távolság?
Érdekelne kinek mi a véleményre erről az esetről.
Nem ritka hogy szabálytalanul közlekedő rendőrt lát az ember... de ez aktuális ezért érdekel a véleményetek.
Reggel 7.15-kor indultam munkába. Peugeot 106, régi modell, kézi szivatós hátsó ablak sötétítve.
A faluból kidöcögve visszanyomom a szivatót, stabil 70-el elindulok a következő falu felé, 4-5km a távolság, mögöttem szürke Polo, elég közel de valamiért nem előz, hamar rá is jöttem, mögötte egy rendőr, szorosan követi.
Felmelegszik az autó, rakok egy 5.-et az út felénél,90 stabilan.
Rendőr kiugrik a póló mögül és gondolva hogy le vagyok sötétítve a seggembe áll. Ez a következő faluban is, ahol tartom az 50-et. Bal tükörből láthatóan talán 2 métere lehet, a középsőbe azt is látom hogy a jobb oldalt ülő milyen cigit vesz elő a kabátjából.
Közeledünk a városhoz, végig a seggembe, jelzem ha valahol intenzívebben kellett volna fékeznem akkor utolérte volna a hátsó kerék az elsőt.
Városba beérve, 60-as táblánál stabil 60-al egyszer csak lemarad majd újra közelít,de már villogtatva közúti ellenőrzés címszóval.
Kocsin nem talált kivetnivalót, minden papírja rendben.
Rákérdeztem felháborodottan hogy mi a véleményük a követési távolságról, ekkor megkértek hogy nyissam ki a motorháztetőt. Röhögve néztem a munkatársamra, halkan megjegyezve hogy olajcsere lesz.
A motortérben meglepetésükre motort találtak, csomagtartó üres.
Ekkor csak intettek hogy menjen.
Ott helyben fel tudtam volna rúgni őket..
Követési távolságért nálunk (sem) büntetnek soha, szerintem nem is volt még ilyen eset hogy valakit valahol ezért megbüntessenek. És jól láthatjuk a fenti esetből, hogy maguk a rendőrök sincsenek tisztában azzal, hogy kéne egy kis távolságot tartani.
Téged meg azért követtek végig, ráadásul ilyen szorosan, mert várták, hogy hátha hibázol, mondjuk a kerék széle hozzáért a felezővonalhoz, ilyesmi. De nem jött össze ezek szerint.
Sajnos ilyenek,de nem csak ők,hanem sok sima állampolgár is.
Hatalomfitogtatás,kisebbségi komplexus,és persze a rendőrök esetében a büntethetőség kiprovokálása,keresése.
Ha olyan "nagy fekete" autód lenne,nem álltak volna beléd.
Azok megállnak szépen,és ráhajtogatják a rendőrökre a rendőrkocsit.
Igazi okostojás lehetsz aki leírta élete sztoriját mert beszólt a rendőrnek.
Közúti veduélyeztetés.. az persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!