Rendőr és a követési távolság?
Érdekelne kinek mi a véleményre erről az esetről.
Nem ritka hogy szabálytalanul közlekedő rendőrt lát az ember... de ez aktuális ezért érdekel a véleményetek.
Reggel 7.15-kor indultam munkába. Peugeot 106, régi modell, kézi szivatós hátsó ablak sötétítve.
A faluból kidöcögve visszanyomom a szivatót, stabil 70-el elindulok a következő falu felé, 4-5km a távolság, mögöttem szürke Polo, elég közel de valamiért nem előz, hamar rá is jöttem, mögötte egy rendőr, szorosan követi.
Felmelegszik az autó, rakok egy 5.-et az út felénél,90 stabilan.
Rendőr kiugrik a póló mögül és gondolva hogy le vagyok sötétítve a seggembe áll. Ez a következő faluban is, ahol tartom az 50-et. Bal tükörből láthatóan talán 2 métere lehet, a középsőbe azt is látom hogy a jobb oldalt ülő milyen cigit vesz elő a kabátjából.
Közeledünk a városhoz, végig a seggembe, jelzem ha valahol intenzívebben kellett volna fékeznem akkor utolérte volna a hátsó kerék az elsőt.
Városba beérve, 60-as táblánál stabil 60-al egyszer csak lemarad majd újra közelít,de már villogtatva közúti ellenőrzés címszóval.
Kocsin nem talált kivetnivalót, minden papírja rendben.
Rákérdeztem felháborodottan hogy mi a véleményük a követési távolságról, ekkor megkértek hogy nyissam ki a motorháztetőt. Röhögve néztem a munkatársamra, halkan megjegyezve hogy olajcsere lesz.
A motortérben meglepetésükre motort találtak, csomagtartó üres.
Ekkor csak intettek hogy menjen.
Ott helyben fel tudtam volna rúgni őket..
Hozzátenném hogy az egész táv talán 13km, amiből 10-et a seggembe töltöttek.
Mellesleg az autón nem volt felkapcsolva a fényszóró, egy kisebb teherautót megelőzve,(persze ott is szorosan követett) megelőzött minket a visszasorolás után egy toyota, gondolom nem 90-el ha én is annyival mentem. Ezt a rendőrök észre sem akarták venni.
Anno az oktatóm úgy mondta hogy ha a rendőr/mentő/tűzoltó nem használja a megkülönböztető jelzéseit, akkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk mint az összes többi halandó pórnépre.
Aztán lehet hogy rosszul tanította vagy nem tudom... mert rendszeresen látok rendőröket száguldozni lakott területen belül, bármiféle villogó vagy sziréna használat nélkül.
Az pedig külön egy aljas dolog amikor tapossa a sarkadat, kvázi ösztönöz a gyorshajtásra.
Az ablakmosást eljátszottam, de azt már akkor mikor a város elé értünk. A hátsó ablakmosóm felfelé ver, azaz az autó mögé 10-20 centivel, menet közben van ez bőven egy méter is.
Így azért sikerült telibeverni őket, gondolom ez váltotta ki 2 perccel később az igazoltatást.
De egyszerűen hihetetlen, amikor megállok egy lámpánál akkor nem állok bele így más seggébe.
Amikor meg megkérdezem hogy miért is állított meg akkor felháborodva kinyittat velem mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!