Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Rendőr és a követési távolság?

Rendőr és a követési távolság?

Figyelt kérdés

Érdekelne kinek mi a véleményre erről az esetről.

Nem ritka hogy szabálytalanul közlekedő rendőrt lát az ember... de ez aktuális ezért érdekel a véleményetek.

Reggel 7.15-kor indultam munkába. Peugeot 106, régi modell, kézi szivatós hátsó ablak sötétítve.

A faluból kidöcögve visszanyomom a szivatót, stabil 70-el elindulok a következő falu felé, 4-5km a távolság, mögöttem szürke Polo, elég közel de valamiért nem előz, hamar rá is jöttem, mögötte egy rendőr, szorosan követi.

Felmelegszik az autó, rakok egy 5.-et az út felénél,90 stabilan.

Rendőr kiugrik a póló mögül és gondolva hogy le vagyok sötétítve a seggembe áll. Ez a következő faluban is, ahol tartom az 50-et. Bal tükörből láthatóan talán 2 métere lehet, a középsőbe azt is látom hogy a jobb oldalt ülő milyen cigit vesz elő a kabátjából.

Közeledünk a városhoz, végig a seggembe, jelzem ha valahol intenzívebben kellett volna fékeznem akkor utolérte volna a hátsó kerék az elsőt.

Városba beérve, 60-as táblánál stabil 60-al egyszer csak lemarad majd újra közelít,de már villogtatva közúti ellenőrzés címszóval.

Kocsin nem talált kivetnivalót, minden papírja rendben.

Rákérdeztem felháborodottan hogy mi a véleményük a követési távolságról, ekkor megkértek hogy nyissam ki a motorháztetőt. Röhögve néztem a munkatársamra, halkan megjegyezve hogy olajcsere lesz.

A motortérben meglepetésükre motort találtak, csomagtartó üres.

Ekkor csak intettek hogy menjen.

Ott helyben fel tudtam volna rúgni őket..

2018. febr. 1. 10:44
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Hozzátenném hogy az egész táv talán 13km, amiből 10-et a seggembe töltöttek.

Mellesleg az autón nem volt felkapcsolva a fényszóró, egy kisebb teherautót megelőzve,(persze ott is szorosan követett) megelőzött minket a visszasorolás után egy toyota, gondolom nem 90-el ha én is annyival mentem. Ezt a rendőrök észre sem akarták venni.

2018. febr. 1. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Értelmetlen ilyenen fennakadni. Nem vitatom, bosszantó, de valószínű kerestek egy ügyfelet, aki megreggelizteti őket. Nem jött be. Kerestek mást.
2018. febr. 1. 11:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Azt értem hogy valakit meg kell fogni, de ez felér egy közúti veszélyeztetéssel nem? Ha csak egy bukkanó miatt fékeztem volna, valószínűleg utolértek volna.
2018. febr. 1. 11:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
én ilyenkor szoktam egy rosszul beállított kitartó első ablakmosást végezni :D hidd el, kimászik a seggedből.
2018. febr. 1. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:

Anno az oktatóm úgy mondta hogy ha a rendőr/mentő/tűzoltó nem használja a megkülönböztető jelzéseit, akkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk mint az összes többi halandó pórnépre.

Aztán lehet hogy rosszul tanította vagy nem tudom... mert rendszeresen látok rendőröket száguldozni lakott területen belül, bármiféle villogó vagy sziréna használat nélkül.

Az pedig külön egy aljas dolog amikor tapossa a sarkadat, kvázi ösztönöz a gyorshajtásra.

2018. febr. 1. 11:17
 6/13 anonim ***** válasza:
ezért kell nyugodtan vezetni. engem speciel nem stresszel a dolog és nem fogok azért hibázni, mert tapossák a sarkam, legyen az rendőr, bmw-s, vagy egy béna nyugdíjas. mondom, az ablakmosás eddig mindig bevált, abba meg úgyse tud belekötni mit törlöm. hát koszos istenem.
2018. febr. 1. 11:19
 7/13 A kérdező kommentje:

Az ablakmosást eljátszottam, de azt már akkor mikor a város elé értünk. A hátsó ablakmosóm felfelé ver, azaz az autó mögé 10-20 centivel, menet közben van ez bőven egy méter is.

Így azért sikerült telibeverni őket, gondolom ez váltotta ki 2 perccel később az igazoltatást.

De egyszerűen hihetetlen, amikor megállok egy lámpánál akkor nem állok bele így más seggébe.

Amikor meg megkérdezem hogy miért is állított meg akkor felháborodva kinyittat velem mindent.

2018. febr. 1. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
ne foglalkozz vele, csak unalmukban kötözködni akartak. nem volt jobb dolguk. Ha minden rendben van úgysincs min aggódni.
2018. febr. 1. 11:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Így van. Csak a dolgukat végezték. Szolgáltak és védtek...
2018. febr. 1. 11:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Múltkor a belvárosba autóztam céltalanul,majd egy kereszteződésnél ahol nekem volt elsőbbségem elbizonytalanodtam,mert egy nő nem tudta mit is akar,így mentem tovább,ekkor egy rendőr rászállt a kis 406-osomra,mindig arra mentek amerre én,de szerencsétlenségükre egy zebránál pont akkor lépett ki egy gyalogos amikor én már átmentem a zebrán így megállásra kényszerültek,mivel a zebránál kicsit lemaradva voltak,így a gyalogos még a zebránál se volt amikor én átmentem.Amúgy vannak rendes rendőrök,de ismerek én is egy ketött akik csak azért lettek azok mert apuci is az volt,leginkább ők az ilyen szemétkedős zsaruk.
2018. febr. 1. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!