Egy pilóta képzés után pl nyiregyházán milyen gyorsan lehet munkába állni és pénzt keresni?
Naa, hogy valaki válaszoljon is rendesen a kérdésedre és mondjon egy másik, jobb, de lassabb megoldást:
A nyíregyházi egyetem nem rossz, csak annyi baj van vele, hogy nagyon keveset repülnek, még a minimum repült órát is nehezen kaparják össze. Jó esetben 7 féléves (3,5 év), de nagyon kell tanulni, sietettnek, teljesíteni kell keményen. Nem mellékesen 17-18 Milla, amit felvehetsz diákhitel 2-ben. Annyi előnye van, hogy az egyetem elvégzése után van lehetőség egy Wizzair felvételire, ha nem vesznek fel, akkor NYE-n lehetsz oktató, amíg fel nem vesznek.
A másik és jobb út, amit én csinálok:
Megcsináltam a vitorlázó szakszót (SPL), ez baromi fontos, mert olyan alapokat ad, amit soha sehol nem fogsz megkapni, bármennyit repülsz motoros gépen.
SPL után lehet csinálni egy TMG-s átképzést mondjuk Falkéra, az SPL miatt jelentősen lerövidül a képzési időd (45 repült óra helyet csak 5 + amit az oktató jónak tart). Utána csinálhatod a SEP képzést Cessnara, ami már PPL, itt is jelentősen lerövidül a képzési idő az előzőek miatt (45 óra helyet 20 óra). Jelentősen olcsóbban jön így ki, de cserébe rá kell szánni az időt: így kb 1 millából megvan, ha jó vagy, ha rögtön PPL-t csinálnád, az baráti áron is 1,7 Millió, ugye hogy nem mindegy ;)
(még mielőtt bárki belekötne, hogy felelőtlenség, hogy lerövidül a képzési idő és így csak szar pilóta lehet valaki, annak elmondanám, hogy ezek a képzések egymásra épülnek, beleszámít az előzetesen szerzett repülési tapasztalat).
PPL után lehet csinálni az NVFR-t és az IR-t, utána már jönni fog minden magától;) ME, CPL és a repült órák közben gyűlnek és egyre jobb leszel. A vitorlázó repülést meg SOHA ne hagyd abba, nagyon sokat számít!!!!
Én SPL után elkezdtem légiutas-kísérőként dolgozni, amiből tudom fizetni a képzést és ha van időm, akkor csinálom. Neked is ilyesmit javasolnék.
Egyetemmel fel kell venned 18 milla diákhitelt, de 3,5 év alatt pilóta lehetsz, a repülési tudásod megkérdőjelezhető, hogy alkalmas leszel-e nagy gépet vezetni ennyi tapasztalattal vagy hogy egy vészhelyzetet meg tudsz-e oldani, ha nem találkoztál vele szimulátoron.
Egyetem nélkül:
Megtanulod az alapokat, ezek a legfontosabbak és erre nagyon jól tudsz építeni. Lesz elegendő repült órád, sokkal több, mint a min. követelmény. Nem lesz hiteled, de viszont saját zsebből kell fizetned. Amíg eljutsz az ATPL-ig, az kb 7-8 milla, amit ki kell termelned (kis gépen lehetsz oktató és akk gyorsan meglesz a repült órád és pénzed is lesz, hogy csináld). Kicsit hosszabb idő így eljutni, kb 5-6-7 év.
Ez sokkal jobban megéri, biztosabb és nagyobb tudásod lesz és sokkal magabiztosabban fogsz repülni és megoldani egy esetleges vészhelyzetet, nem fogsz pánikolni.
Ha van kérdésed, akkor írj üzit nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!