Milyen gumit javasoltok egy Suzuki Swiftre?
Pár éve még elég sok hosszú utam volt, sokat autópályáztam, akkor értelemszerűen prémium gumit használtam, de már szinte csak 2 település közt ingázom, évente 2-3 alkalommal megyek hosszabb útra, évi kb. 10 ezer kilométert megyek, ezért már nem érzem szükségét a prémium guminak.
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Tényleg hülyeség ilyen esetben nagyon drága gumit venni, hiába dobálózunk itt a biztonsággal, meg a mások életével játszol, blablabla...
Szerintem az egyik legjobb alsóközépkategóriás gumi a Barum, nekünk téliben Barum van most a kis Renaulton, és merem állítani, hogy tapad olyan jól hóban is, mint az előző Michelin ami rajta volt.
Én ilyen használatnál négyévszakosat vennék amúgy kéredző.
# 6, # 7!
Annyiból nem felesleges, hogy a 20 ezres márkás guminak se jobb a fékútja nedves úton, mint a olcsó guminak, plusz az üzemanyagot is jobban eszi a drága gumival.
Azért egy 8 éves gumit nem tennék fel. Épp most akarom ledobni a 7 éves Pirellimet.
Legyen az csak új.
# 8!
Nem ismerem a Kormoránt, de majd utánanézek. A 4 évszakosra egy autószerelő ismerősöm egyszer azt mondta, hogy az se nyáron, se télen nem hozza az évszaknak megfelelő elvárásokat, de elgondolkozom majd ezen a lehetőségen is.
# 9!
Miért vagy úgy rákattanva erre a csúszásra? Nem egy 450 lovas autóra kell gumi, és nem a Mecsek ralira készülök, csak egy kisautóra, normál, hétköznapi használatra.
# 10!
Mesélj nekem, hogy mekkora különbség van a fékutak közt, és milyen jelentősége van!? A balesetek 99%-ának semmi köze a fékúthoz. Ha 5 méterrel előttem kiszalad egy őz, vagy kihajt elém egy autó, akkor nem mindegy, hogy egy guminak 19 méter vagy 23 méter a fékútja? És akkor is mindegy, ha 40 méterre jön elém valami. Ha valaki az út- és látásviszonyoknak megfelelően vezet, és nem feszegeti kanyarban a határokat, akkor igazából mindegy, hogy milyen gumi van az autón. Nekem a lényeg a tartósság, hogy 6-8 évig kibírja, és az első kátyútól ne legyen rajta pukli, ne legyen évente 2 defektem, és 2 év alatt ne repedezzen ki.
29 éve vezetek, 1,5 millió km van a hátam mögött balesetmentesen. Én még akkor kezdtem vezetni, amikor hírből se ismertük a téli gumit. Télen-nyáron a kopott nyári gumival jártam vagy 10 évig. Ésszel kell autózni mindig, minden körülmény közt.
Köszönöm a nem kioktató, hasznos válaszokat!
Egy kis olvasmány a 4 évszakos gumi javára. Az utóbbi 4-5 évben hatalmasat fejlődtek a 4 évszakos gumik, és az éghajlatunk is egyre inkább ezt a fajta gumit igényli.
A téli gumimnak is ez az utolsó tele, úgyhogy lehet, hogy 4 évszakos lesz.
Pl. ez egész jónak tűnik:
Csak az alufelnimet sajnálnám télen. Ezt még át kell gondolnom, hogy egy olcsó téli- és nyári garnitúra, vagy egy komolyabb 4 évszakos.
Köszönöm szépen!
Négy, tenyérnyi felületen, kapcsolódik az autód az úthoz !
Szerintem nem mindegy , hogy mennyire stabil az a kapcsolódás az úttal.
Ezért mondom, hogy vedd meg a legjobbat, amit a pénztárcád még megenged ! Ne ezen spórolj !
Nyilván megértem, hogy a szükség törvényt bont. De ha megengedheted, add meg ami jár.
Minek írsz ki kérdést, ha csak arra van szükséges, hogy megerősítsenek, hogy jó az olcsó, sz*r gumi?
Teszteknek, tapasztalatoknak nem hiszel, szerinted a gyakorlatban nem fordulhat elő olyan szituáció amikor számít a gumi minősége, mindezt úgy hogy állítóleg 1,5 milliót levezettél. Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz-e, vagy tényleg ennyire buta vagy.
A megcsúszáshoz annyi, öcsémnek volt egy ilyen koccanása, ha jobb gumi lett volna fent, meg tudott volna állni. Vagy legalábbis nem lett volna gazdasági totálkár a kocsi, én is jártam hasonlóan, ha jobb gumi van fent akkor ki tudtam volna védeni az idótát, vagy legalábbis fele akkora kár keletkezett volna.
De majd a mostani állítólagos Pirellik után felraksz valami kínai sz/rt, aztán rá fogsz jönni. Csak ugye akkor már nem fogsz ide írni, hogy bocs mindenkitől, igazatok volt.
Kérdező! Megismerve gondolkodásbeli beállítottságodat, hogy ellenvéleményt még étgondolni sem vagy hajlandó, kérdésed csak azért teszed fel, hogy megerősítését várjad hitednek, tehát:
IGAZAD VAN!
A kérdés az volt, hogy a linkelt gumik közül melyiket érdemes megvenni!
Ha már itt vagy, akkor javasolj konkrét gumit! Te milyet vennél egy 10 éves Swiftre? Ezt ártól függetlenül kérdezem!
Parancsolj:
Golf IV-n én Conti Wintercontact TS850-et használtam, minden túlzás nélkül nagyon jó volt
Most Scirocco-n Pirelli Sottozero van, ez tapasztalatom alapján, még a Conti-nál is jobb.
De mint írtam, Barum-tól felfelé normál használat mellett azért jók vannak, a Nokian is elég jó új télit dobott a piacra erre a szezonra.
4 évszakost nem vennék, a tesztben reklámozzák, meg fényezik, de az adatokból kijön, hogy még mindig a 2 szett a jobb.
Tessék, remélem így megfelel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!