Mivel vehetem rá a szomszédot, hogy ne a mi házunk elé parkoljon?
Megkérheted.
Ezután ha a te magánterületeden parkol, akkor feljelented, ha viszont közterületről van szó és nem áll szabálytalanul, akkor nincs mit tenni, megvan hozzá a joga.
A kérdés nem túl egyértelmű..
kertes ház előtt az út szélén áll meg?
kocsibejáródon parkol?
a ház előtt a füvön?
mi az oka , hogy nem a saját háza előtt áll?
miben korlátoz, vagy zavar?
Akkor pontosítok:
Sorházról van szó. Elvileg közterület. A szemben lakóról van szó és elvileg az ő oldalán nem állhat meg. A megkérni még nem tudtam, mert nem tudom, melyik lakásban lakik. (Volt egy másik is, őt háromszor kértem meg). Abban korlátoz, hogy a kukát rendesen ki tudjam tenni az útra (a járdáról nem viszik el), meg abban, hogy aki hozzánk jön normálisan tudjon parkolni.
Egyébként írhatsz neki pár sorban megindokolva, mit szeretnél kérni(!) és odarakod a szélvédőre a lapát mögé.
egyébként biztos vagy benne, hogy ha ő nem áll oda, más se fog?
sajnos, ha közterület, sok mindent nem tehetsz, ha van pénzed rá, megpróbálhatod az önkormányzattól a bérlést, akkor ha nem az úttestről van szó, hanem a jáda és az uttest közti leállóról.
attól, hogy éppen te laksz a hely előtt, az nem ad előjogot semmire,alapot se arra , hogy bárkit is megkérj ne álljon oda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!