Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ebben a kereszteződésben mi a...

Ebben a kereszteződésben mi a szabály?

Figyelt kérdés

lefele nekem stop táblám van, balról jövőknek elsőbbséget is adok, tiszta sor..igen ám, de az oktatom azt mondja, hogy utána pár méterrel a jobbról jövőknek hiába van kint a macisajt, mivel nekem stop táblám volt, és az egy es ugyanazon keresztezodes...meg kell állnom és őket is elengednem...én dpedig azon a véleményen vagyok, hogy a stop táblám csak a balrol jövökre vonatkozik, a macisajtos utca az már másik kereszteződés..szerintetek?

[link]

2017. nov. 20. 08:45
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Rámentem a googlin, mert a képen nem sok minden látszik. [link]

Innen most az ellenkező irányból mutatja. Te jössz szemből, elengeded a neked balról jövőt és jössz szépen tovább egyenesen. Szép is lenne a ha a macisajtos (berajzoltam, mert lemaradt a képről) kirongyolhatna eléd. Neki kell elengednie téged, az oktatód egy nyomorult fa@kalap.

2017. nov. 20. 09:16
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

Eléggé érdekes kereszteződés, de itt úgy kell menni, hogy balról-jobbról jövőket (zöld nyíl) el kell engedni, majd a következőben a jobbról jövő (piros nyíl) téged kell elengedjen. A jobbról jövőt azért kell mert neki csak Elsőbbségadás kötelező táblája van, míg neked ÁLJ! Elsőbbségadás kötelező ami szigorúbb.

[link]

2017. nov. 20. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
*ÁLLJ!
2017. nov. 20. 09:42
 4/8 Beviz Elek ***** válasza:
79%

A STOP tábla nem erősebb a macisajtnál, ilyen nincs, nincs rangsorolva hogy nagyon vagy kicsit kell elsőbbséget adnod.

Azért adsz elsőbbséget a jobbról érkezőnek mert egy kereszteződés, mindkettőtöknek elsőbbséget kell adni és így a jobbkézszabály lép érvénybe.

2017. nov. 20. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

Telefonról nem fogok google maps-ot böngészni, de a STOP tábla és a macisajt között csak az elsöbbségadás módjában van különbség, a táblák közöztt nincs rangsorbeli különbség.

Legfeljebb azon lehet vitázni, hogy egy kereszteződés, vagy kettő -nincs definíció a KRESZ-ben, hogy mekkora távolság az, ami már két keresztezödésnek tekinthető ( ismétlem, a térképet nem néztem, ezt általánosságban írom)

2017. nov. 20. 10:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy drb. útkereszteződés. Az oktatódnak és a 4-es válaszolónak van igaza. Jó, ha a nebuló az oktatóra is hallgat néha...
2017. nov. 20. 13:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyenrangú úton jöttök (igen, a stop és a sima eak egyenrangú), a jobbról érkezőnek van elsőbbsége.

Ha a második macisajtnál jönne ki valaki, annak én már nem adnék elsőbbséget, mivel az már szerintem egy másik kereszteződés.

2017. nov. 21. 05:23
 8/8 10 deka farhát ***** válasza:
Márpedig itt a jobbról jövőt is el kell engedned, ez egy kereszteződésnek számít (a terelősziget mögötti rész már nem, de a kérdés nem is erre vonatkozott).
2017. nov. 21. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!