Itt arra gondolok, hogy a magyar autópályákon 130-as a sebességkorlát. Na most az a tény, hogy az autósok 70-80%-a nem tartja ezeket be. És hát szerintem eltörölhetnék ezt az egész sebességkorlátot, mint a német sztrádán. Tehát, ha tegyük fel te 130-nál többel mész, és baleset ér, akkor az legyen saját felelősséged, ha 250-el mész, akkor menjél 250-el, legyen a saját felelősséged. Hülyeség ez a 130-as sebességkorlát. Ti, hogy vagytok vele? (kicsit hülyén fogalmaztam, de a lényeget értitek)
Szerintem a legtöbb autós nem megy gyorsabban 130-nál. Múltkor siettem, és ennyivel mentem. Nem nagyon előztek meg. Ami a felelősséget illeti, ha 250-nel belém rongyolsz, és egy életre lebénulok, csakély vigasz lesz, hogy börtönbe kerülsz.
2017. nov. 6. 20:17
2/24 baloghr91 válasza:
Az emberek nagy része többel megy mint 130, de nem sokkal többel, ha ez a korlát megszüntetésre kerülne akkor mindenki vérszemet kapna és száguldozna.
Gondolj bele, így tennél te is, okoznál egy balesetet egy család ülne a másik autóba akinek meghalna a kisbabája aki az autóban volt és ez a te hibád lenne, a te eszetlen száguldásod miatt mert megteheted, el tudnál számolni a lelkiismereteddel ? Avagy ha a te gyerek halna meg egy menőző 17 éves suttyó miatt ? gondolkozz el ezen és után a kérdéseden. Ne amiatt vezess biztonságosan mert a törvény elő írja, hanem mert talán oka van hogy bevezették.
2017. nov. 6. 20:18
3/24 A kérdező kommentje:
Értem én, de úgy gondoltam az egészet, hogy mindenki legyen azzal tisztában, hogy mekkora az a sebesség, amit kordában bír tartani. Aztán annyival száguldozzon. Érdekes Németországban padlógázzal megy több száz autós, de még is alig hallok baleset felől
2017. nov. 6. 20:21
4/24 Alex Fly válasza:
Ha így sem tartják be, akkor képzeld el mi lenneb ha eltörölnék...
Nem eltörölni kell, hanem betartatni -ha már egyszer nincs meg a szabálykövetési hajlandóság.
Vagy még inkább olyan közlekedési kultúra kellene, amelyben a közlekedők maguktól betartják a szabályokat...
2017. nov. 6. 20:22
5/24 A kérdező kommentje:
Na, igen (2. válaszoló) így vagyok én is ezzel, hogy nem a szabályok érdekelnek, hanem az, hogy mást ne veszélyeztessem.
Ha úgy van akkor forgalomtól elzárt területen is előzök, HA nem kockáztatom ezzel senki életét
2017. nov. 6. 20:23
6/24 baloghr91 válasza:
Senki nem mondhatja azt hogy nem követ el szabály szegést a KRESZ értelmében, de ha nagyon vaskalaposan nézem a forgalomtól elzárt terület azért van elzárva hogy azt ne hassználják, ennek oka lehet éppen az hogy nem látod be ott épp egy becsatlakozó utnak a forgalmátz , ami miatt épp eléd hajt ki valaki. Én annak a híve vagyok hogy nem a semmiért találták ki ezeket, és nem a saját életem a legnagyobb gond mert ha hülye vagyok szenvedjek , de általába sose a vétkes sofőr hal meg, hanem a vétlen és vagy az aki az okozó sofőr autójában ül. 2 perc előny nem ér annyit hogy közbe valaki miattam meghalljon.
2017. nov. 6. 20:26
7/24 anonim válasza:
egyrészt a németeknél is folyamatosan téma a korlátozás. Másrészt nincs igazad, nem mennek olyan gyorsan ott sem, járok kint, tapasztalom. A németeknél kicsit a közlekedési kultúra is más, itthon az autó státusz szimbólum. A gyorsan közlekedő ha nem ismeri a korlátait és megöl egy családot, akkor mi lesz? Erre nem gondolsz?
2017. nov. 6. 20:29
8/24 A kérdező kommentje:
Érdekes én vezettem németben , az A3-ason minden 3. autó leelőzött, pedig 160-nal toltam neki
2017. nov. 6. 20:35
9/24 anonim válasza:
egyszer vezettél "németben" és azt gondolod, tudsz mindent. Gratulálok. Olvasgass híreket is néha, vagy beszélgess németekkel is. Ha 160-nál minden 3. autó megelőzött, akkor te a Gunball futamba csöppentél bele.
2017. nov. 6. 20:39
10/24 A kérdező kommentje:
Jajj, a Gumball, igen, na azokkal mivan? Úgy mennek mint az állat. És nem 1-2 versenyzik és nem is tapasztalt sofőrök, legalább is biztosan vannak akik hétköznapi sofőrök. Azok miért nem ölnek meg senkit? Magyarországon is 180-al 190-el a főúton. Na, azokkal mi van? És több ezer kilóméteren így száguldoznak. LÁSD: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!