Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Büntet-e a rendőr ha a stoptáb...

Büntet-e a rendőr ha a stoptáblánál nem a vonalnál állok meg?

Figyelt kérdés
Megállni megállok, csak az út széléig megyek, ezért büntetnek?
2017. nov. 3. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

BüntetHET. Ha van (látható) vonal, akkor ott meg KELL állni, s h szükséges, akkor még egyszer az elsőbbségadáshoz.

Szóval elvileg az lenne az eljárás, hogy a kihalt puszta közepén is megállsz a vonalnál. Majd elindulsz.

Ha pedig mégsem annyira kihalt, akkor újra megállsz, hogy el tudjon menni a védett úton haladó.

Még nem találkoztam ilyen miatt megbüntetett autóssal, de elvileg lehetséges.

2017. nov. 3. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg meg. Megállsz a vonalnál, aztán tovább gurulsz az út széléig. Így a szabályos.
2017. nov. 3. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Apámat büntették már meg pontosan ilyen szabálysértésért, egy kihalt kereszteződésnèl. Én inkább megállok kétszer, nem fáj az a plusz két másodperc.
2017. nov. 3. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon település függő. Székesfehérváron még sötétben lámpa nélküli vezetésért sem állítanak meg.
2017. nov. 3. 15:21
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
A stop táblák 90%-a teljesen értelmetlen és csak lassítja a forgalmat. Stop táblát csak olyan kereszteződésekhez tennék ki ahol nehezen lehet kilátni,bár az ilyen helyeken EGYÉRTELMŰ hogy meg KELL állni,tehát nem értem mi értelme van a stop tábláknak amikor bőven elég lenne helyettük az elsőbbségadás kötelező táblák használata...Amelyik rendőr ezért megbüntet az bekaphatja
2017. nov. 3. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
A STOP tábla lényege, hogy lassítja a forgalmat. Nehezen belátható, vagy felsőbbrendű utakhoz van legtöbbször kitéve.
2017. nov. 3. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:
engem állítottak meg, nem a vonalnál álltam meg, hanem előre gurultam fél métert, hogy belássam a kereszteződést, nem kaptam büntetést, de csak azért, mert megálltam
2017. dec. 20. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!