Első út a friss jogsival?
Az 1993-as autó meglehetősen réginak számít? Nem is tudtam... :-)
Arra kell ügyelni, hogy mivel ez benzines, nem fog alapjáratról elindulni, gázt kell neki adni és általánosságban magasabb fordulaton kell használni, mint a dízelt. A kormányszervó hiányát pedig meg lehet szokni: nagyon gyorsan megtanulod majd, hogy vagy lassabban gurulsz parkolás és Y-megfordulás során, vagy tényleg úgy tekered a kormányt, ahogy mutatták, arról pedig szinte azonnal le fogsz szokni, hogy álló helyzetben szedd alá a kerekeket.
2010. máj. 30. 16:23
lehethogy kezdeni jobb lenne a dízeles, könnyebb indulni, nemkéne pörgetni... de ezt 1-2 nap alatt megszokod. és ha belejösz, akkor a benzinest élvezetesebb vezetni :) a szervót úgyszintén könnyen megszokod.
2010. máj. 30. 16:29
3/10 A kérdező kommentje:
Értem köszi,de amíg nem szokom meg hogy csináljam hogy ne legyen baj belőle?
A legfontosabb, hogy tudd a feket hasznalni, es persze elindulni is ha kell. Arra fektess hangsulyt. Ha dudalnak meg villognak mogotted, ra se hederints!
2010. máj. 30. 16:42
kisebb kanyarokba pl lakótelepen meg ilyen helyeken azért erősebben meg kell fogni a kormányt, de ezen kívül egy idő után észre se fogod venni, h nincs benne szervó.
2010. máj. 30. 16:56
6/10 A kérdező kommentje:
A vezetés jól ment a diesel autóval,sosem fulladt le és kanyarodással sem volt probléma,de azért kicsit félek:D Köszi a válaszokat.T betűt érdemes felrakni?Ha német lennék felraknám de itt nem tudom hogy csak rámdudálnának-e miatta:S
ne izgulj, ha összetéveszthetnének egy "nem kezdővel" :D ha finoman akarod használni, akkor nemfogsz nagy különbséget találni a dízel és a benzines között :) a szervó hiánya meg olyan, mintha playstationon játszanál kormánnyal. kifejt némi erőt "ellened", de ehhez is hozzá lehet szokni :) csak keményen markold meg és tekerd :P és vedd lazán a vezetést :) nemkell izgulni. ha le vagy kötve, és nem mész gyorsan, akkor aztis mondhatnánk, hogy nincs miért (nincskedvem indokolgatni miért, de lenne mit mondani :)). esetleg valami parkolóban, vagy nem lakott területen próbálgathatod. sok sikert! :)
2010. máj. 30. 17:14
ne félj vezess ez a legfontosabb.
2010. máj. 31. 13:39
9/10 anonim válasza:
Én is egy új, diesel autón tanultam vezetni annak idején (2006), de én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy vezettem előtte is elég sokat. És akkor bizony a jó kis kétütemű Wartburg – földes út kombóban volt részem. Szóval se szervó, se út, de még alapjárat se nagyon plusz kormányváltó. Na ott kellett kapaszkodni azért, de legalább volt fogalmam a vezetésről és valóban jobb, ha az ember egy silány autóból egy jobba ül, mint fordítva. Otthon meg én is benzinest vezettem. Különösebb probléma nélkül megoldható a dolog, bár a lefulladás téged sem fog elkerülni szerintem, ahogy engem se. Nincs azzal semmi gond, ha lefulladsz párszor, meg lehet szokni a kuplung kezelését, idővel reflexből megy a dolog. Azóta van egy diesel autónk is és párhuzamosan használom mindkettőt gond nélkül. Minden gyakorlás kérdése. Az pedig tényleg fontos, hogy ne félj vezetés közben. Nem tudom, hogy neked melyik a jobb, hogyha van melletted valaki vagy egyedül vezetsz, de ennek megfelelően vezess minél többet. Máshogy nem tudod megtanulni, csak ha sokat hajtod a kocsit. Ilyenkor nyáron különösen figyelj a motorosokra, kicsik és gyorsak. Még annyit, hogy gondolkozz előre!
Hajrá, menni fog az!
2010. jún. 1. 00:21
10/10 A kérdező kommentje:
Na tegnap 2en is ültek mellettem,és hiba nélkül vezettem,nem volt semmi probléma,le sem fulladat az autó,ma pedig egyedül mentem munkát intézni aztán a suliba és semmi baj nem volt,és még mindig nem volt lefulladás!Viszont a kuplungot néha nem nyomom be teljesen mivel van ott egy kis gumi rész és nagyon jobbra kell húzni a lábam hogy le tudjam nyomni,és ezért ma olyan volt hogy raknám 1esbe de nem nyomtam teljesen be a kuplungot,és ezért nagyon kattogatni kezdett:S Remélem nem lett semmi baja.
Kapcsolódó kérdések: