Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Első út a friss jogsival?

Első út a friss jogsival?

Figyelt kérdés
Egy meglehetősen új,diesel,kormány szervós autón tanultam vezetni,viszont most egy meglehetősen régi(1993) kormány szervó nélküli benzines autót vezetnék.Mennyiben lesz más?Mikor és hol vezessek hogy belejöjjek és semmi baj ne legyen?
2010. máj. 30. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 1993-as autó meglehetősen réginak számít? Nem is tudtam... :-)

Arra kell ügyelni, hogy mivel ez benzines, nem fog alapjáratról elindulni, gázt kell neki adni és általánosságban magasabb fordulaton kell használni, mint a dízelt. A kormányszervó hiányát pedig meg lehet szokni: nagyon gyorsan megtanulod majd, hogy vagy lassabban gurulsz parkolás és Y-megfordulás során, vagy tényleg úgy tekered a kormányt, ahogy mutatták, arról pedig szinte azonnal le fogsz szokni, hogy álló helyzetben szedd alá a kerekeket.

2010. máj. 30. 16:23
 2/10 anonim ***** válasza:
lehethogy kezdeni jobb lenne a dízeles, könnyebb indulni, nemkéne pörgetni... de ezt 1-2 nap alatt megszokod. és ha belejösz, akkor a benzinest élvezetesebb vezetni :) a szervót úgyszintén könnyen megszokod.
2010. máj. 30. 16:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Értem köszi,de amíg nem szokom meg hogy csináljam hogy ne legyen baj belőle?
2010. máj. 30. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy tudd a feket hasznalni, es persze elindulni is ha kell. Arra fektess hangsulyt. Ha dudalnak meg villognak mogotted, ra se hederints!
2010. máj. 30. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:
kisebb kanyarokba pl lakótelepen meg ilyen helyeken azért erősebben meg kell fogni a kormányt, de ezen kívül egy idő után észre se fogod venni, h nincs benne szervó.
2010. máj. 30. 16:56
 6/10 A kérdező kommentje:
A vezetés jól ment a diesel autóval,sosem fulladt le és kanyarodással sem volt probléma,de azért kicsit félek:D Köszi a válaszokat.T betűt érdemes felrakni?Ha német lennék felraknám de itt nem tudom hogy csak rámdudálnának-e miatta:S
2010. máj. 30. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:
ne izgulj, ha összetéveszthetnének egy "nem kezdővel" :D ha finoman akarod használni, akkor nemfogsz nagy különbséget találni a dízel és a benzines között :) a szervó hiánya meg olyan, mintha playstationon játszanál kormánnyal. kifejt némi erőt "ellened", de ehhez is hozzá lehet szokni :) csak keményen markold meg és tekerd :P és vedd lazán a vezetést :) nemkell izgulni. ha le vagy kötve, és nem mész gyorsan, akkor aztis mondhatnánk, hogy nincs miért (nincskedvem indokolgatni miért, de lenne mit mondani :)). esetleg valami parkolóban, vagy nem lakott területen próbálgathatod. sok sikert! :)
2010. máj. 30. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
ne félj vezess ez a legfontosabb.
2010. máj. 31. 13:39
 9/10 anonim válasza:

Én is egy új, diesel autón tanultam vezetni annak idején (2006), de én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy vezettem előtte is elég sokat. És akkor bizony a jó kis kétütemű Wartburg – földes út kombóban volt részem. Szóval se szervó, se út, de még alapjárat se nagyon plusz kormányváltó. Na ott kellett kapaszkodni azért, de legalább volt fogalmam a vezetésről és valóban jobb, ha az ember egy silány autóból egy jobba ül, mint fordítva. Otthon meg én is benzinest vezettem. Különösebb probléma nélkül megoldható a dolog, bár a lefulladás téged sem fog elkerülni szerintem, ahogy engem se. Nincs azzal semmi gond, ha lefulladsz párszor, meg lehet szokni a kuplung kezelését, idővel reflexből megy a dolog. Azóta van egy diesel autónk is és párhuzamosan használom mindkettőt gond nélkül. Minden gyakorlás kérdése. Az pedig tényleg fontos, hogy ne félj vezetés közben. Nem tudom, hogy neked melyik a jobb, hogyha van melletted valaki vagy egyedül vezetsz, de ennek megfelelően vezess minél többet. Máshogy nem tudod megtanulni, csak ha sokat hajtod a kocsit. Ilyenkor nyáron különösen figyelj a motorosokra, kicsik és gyorsak. Még annyit, hogy gondolkozz előre!

Hajrá, menni fog az!

2010. jún. 1. 00:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Na tegnap 2en is ültek mellettem,és hiba nélkül vezettem,nem volt semmi probléma,le sem fulladat az autó,ma pedig egyedül mentem munkát intézni aztán a suliba és semmi baj nem volt,és még mindig nem volt lefulladás!Viszont a kuplungot néha nem nyomom be teljesen mivel van ott egy kis gumi rész és nagyon jobbra kell húzni a lábam hogy le tudjam nyomni,és ezért ma olyan volt hogy raknám 1esbe de nem nyomtam teljesen be a kuplungot,és ezért nagyon kattogatni kezdett:S Remélem nem lett semmi baja.
2010. jún. 1. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!