Mi a probléma azzal a kijelentéssel, hogy a tömegközlekedés a "munkásosztálynak", illetve azoknak való, akik túl fiatalok a jogsihoz?
Egy kollégámmal ma ebédidőben ezen vitatkoztunk.Ennek ellenőre ő is autóval jár.
Azért mondom,hogy az alsóbb osztályoknak való,mert nekik fix munkaidejük van, amit könnyű a tömegközlekedéssel kombinálni.Másrészt, nem keresnek túl jól, valószínűleg megerőltető lenne nekik egy autó fenntartása, főleg egy komolyabb autóé.A legtöbb multicég pedig fizeti a bejárást.
A jobb munkakörökben a munkaidő nem olyan lényeges, rugalmas vagy kötetlen.
Például nekem is ilyen.Gyakran reggelente munka előtt elszoktam menni az uszodába.Tömegközlekedéssel nagyon sok időt veszítenék.Továbbá, hazafele beszoktam menni a Lidlbe vagy az Aldiba, tömegközlekedéssel itt is baromi sok időt veszítenék, a kisboltokat meg nem szeretem a gyenge áruválaszték miatt.
Az állami tömegközlekedés kvázi egy szociális intézmény, rengeteg pénzbe kerül az államnak.De, nyilván szükség van rá a diákok és a munkásosztály miatt.
Egy másik példa, ha lesznek gyerekeim, hogyan fogom őket az oviba vinni?Elviszi őket a kissárkány az oviba vagy mi?Oda is kocsi kell.
Már megint te? Minden hónapban muszáj feltenni egy kérdést, ahol a tömegközlekedést valami proli "szokásként" tünteted fel?
Amúgy pont a munkásosztály az, ahol a kocsit sebészi úton sem lehet leműteni az emberek seggéről. Itthon az autó még évtizedekig státuszszimbólum lesz.
Természetesen ezt nem neked írom, csak a kérdést olvasóknak, mert pár hét múlva úgyis felteszed újra ezt a kérdést más formában :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!