Illik borravalót adni taxisnak kártyás fizetés esetén?
20
500.000 Ft a havi fizetésem és ennek kapcsán megközelítőleg pont ennyit is adózok. És nem számoltam bele ilyen vicces dolgokat, mint az áfa a vasarlasaimon meg a kocsim sulyadoja. Ezt majd akkor számold te is ha a taxisnak több sulyadot kell fizetni.
Tehát majd akkor vágj fel, hogyha az 500 nettó fizud mellett te is befizetsz ~700.000 adót, mint én. Addig amíg az összes taxis bebujik egy 50kd Kata mögé miközben a többszöröse a bevétele mint a Kata határ addig nem tudom őket sajnálni.
Ne haragudj, de te nettó 500 ezer forint fizetés mellé, hogy a bánatba fizetsz be 700 ezer forint adót? Nettó 500 ezer forintnak kb. 750 ezer a bruttója, nem 1,2 millió.
Egyébként nem a kiló kenyér, meg a tej ÁFA tartalmát számolom bele az adózásba, direkt oda írtam, hogy a tevékenység miatti szüksésges adókról van szó. Nem tudom, hogy ezen mi ne volt érthető...
"Többszöröse a bevételük a KATA határnál"
Szerintem itt hagyjuk abba a vitát, mert látszik, hogy kb. az Indexről tájékozódsz...nem hogy nem többszöröse, de a legtöbb esetben el sem éri.
Úgy, hogy nem a bruttó bér a teljes adotartalom, hanem a szuper bruttó ami 930e. Ez itt 430e adó. És a te logikad át követve én is mindem egyes elköltött forintból fizetem az áfát és az összes adót, tehát az 500k-t sem nettóban költöm el.
A KATA idéntől 12 millió BEVÉTEL tavaly még csak 6 volt. Amelyik taxis azt állítja 6m alatt volt az éves bevétele és nem halt éhen az hazudik. De a 12 is necces, azzal sem kereshetne egy sem többet 400e forintnál havonta. D ennek többszörösét hienazzak össze sokan.
"Úgy, hogy nem a bruttó bér a teljes adotartalom, hanem a szuper bruttó ami 930e. Ez itt 430e adó."
Haver, amit TE fizetsz adót és járulékot, az kb. 250 ezer forint. Az, hogy a munkáltatónak milyen költsége van még, az teljesen irreleváns. Vagy mit vársz, hogy a taxisok is fizessenek még plusz 27%-ot a BRUTTÓ bevételükből a kedvedért? Ne legyél komolytalan. Egyébként össz. kiadást nézve én is elköltök 400 ezret (még többet is) havonta, csak azért, hogy DOLGOZHASSAK, az a 140 000-150 000 forint CSAK az, ami KÖZVETLEN az államnak megy.
"És a te logikad át követve én is mindem egyes elköltött forintból fizetem az áfát és az összes adót,"
Te most komolyan nem fogod fel, hogy miről beszélek, vagy direkt játszod a hülyét? Neked a munkatevékenységed végzésekor, ahhoz hogy BEVÉTELED keletkezzen, kell tankolnod ~120 ezer forintért, aminek majdnem az 50%-a adó? Neked kell fizetni tagdíjat bárkinek is, amin 21 000 forint az ÁFA (és vissza sem lehet igényelni)? Tényleg nem értem, hogy mi nem világos ezen...Szerinted amikor én veszek tejet, meg kenyeret, akkor én nem fizetek arra ÁFÁ-t?
"A KATA idéntől 12 millió BEVÉTEL tavaly még csak 6 volt. "
Kitörölhetjük a 12 millióval, ugyanis 8 millió az ÁFA határ. Gyakorlatilag nem szabad fölé menni, mert konkrétan majdnem rezsi áron kéne dolgozni.
"De a 12 is necces, azzal sem kereshetne egy sem többet 400e forintnál havonta. D ennek többszörösét hienazzak össze sokan."
Tudsz konkrét embert mondani, rendszámmal együtt (természetesen privátba), akik a 400 ezer sokszorosát össze "hiénázzák"? Vagy csak a 444-en meg az Indexen olvastad?
Barbell Deadlift:
"I think this is a begining of a beautifull friendship"
Végre nem egy agyhalott, "utáljunk minden taxist" kommentelő.
Üdv: egy vidéki taxis
Nyilván ok nélkül ‘utálja’ mindenki a taxisokat.
A számlára pedig visszatéve utolsó 10 utamból 1szer kaptam és mindegyiknél kértem. Ráadásul reptéri transzfer volt az összes.
De most, hogy nincs uber a bkk ellen nem tüntettek? Elvégre az is konkurencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!