A "30-as övezet" kezdetű táblát mi hatálytalanítja?
Figyelt kérdés
Balassagyarmaton több helyen is van 30-as övezet kezdete tábla, de "30-as övezet vége" tábla sehol sincs. Tudtommal egy sima kereszteződés nem érvényteleníti ezt a táblát, mert alapvetően egy nagyobb területre szól, voszont akkor hol az érvényesség vége? Mi a szabály Balassagyarmaton a buszpályaudvar környékén és az Ipolypart utca teljes hosszában és környékén? Köszönöm!2017. szept. 28. 23:03
1/16 anonim válasza:
Csak az övezet vége tábla érvényteleníti.
2/16 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert Bgyarmaton kivétel nélkül az összes autós megelőz az említett tábla után, annak ellenére, hogy heti szinten van sebességmérés, rendőr és civil autóból egyaránt az Ipolypart utcában és a busz pályaudvarnál is. A többiek tudják hol a korlátozás vége, vagy mindenki ilyen tahó?
2017. szept. 28. 23:06
3/16 A kérdező kommentje:
Balassagyarmaton 4-5 helyen van "30-as övezet vége" tábla egy még sehol nem láttam a "vége" táblát! Miért van ez?
2017. szept. 28. 23:07
4/16 A kérdező kommentje:
Jól elírtam.. szóval "kezdete" tábla van 4-5 is, de "vége" tábla nincs. bocs.
2017. szept. 28. 23:08
5/16 anonim válasza:
Ha valóban övezet táblákról van szó, logikus, hogy azt több helyen is kint van, hisz az övezetbe nem egyetlen úton lehet belépni.
Viszont az övezet kezdete tábla körül az ellenkező irányban haladók előtt kell lenni az övezet vége táblának - az meg úgy logikus.
Vagy pedig az nem övezet tábla csak 30-as sebességkorlátozás, amit felold az első útkereszteződés is.
6/16 A kérdező kommentje:
Nem sima sebességkorlátozás... zóna tábla... annak a területnek kb tíz kijárata van a nagy főútra, de sehol sincs "vége" tábla. Az autósok teljese semmibe veszik a korlátozást, csak én kullogok 30-al a Qashqai-al. Pedig a rendőrök, néha rendőrlányok :) rendszeresen mérnek. Félek hogy nem tudok valamit és ezért hülyének néznek hogy harminccal megyek, holott lehetne ötvennel is.
2017. szept. 28. 23:32
7/16 anonim válasza:
8/16 anonim válasza:
30-as korátozásnál 48-ig nem büntetnek.
Egyébként a 30-as korlátozás különösen sok helyen indokolatlan és én emiatt nem szoktam figyelembe venni és 45-tel megyek.
9/16 anonim válasza:
Utolsó: Balassagyarmatnak az érintett központi területén speciel nem annyira indokolatlan, sok a meglepi. Mondjuk magam is jó kofa módjára a "15-tel több lett, maradhat?" elvén választok sebességet, de azon a konkrèt környéken tényleg inkább az a megkérdőjelezendő, ha valaki nem bírja ki a 30-cal kullogást.
10/16 anonim válasza:
Kicsit túlzás az a 30-as, inkább lenne reális a 40, bár az is igaz, hogy akkor a büntetés határa is feljebb csúszik, ergo mindenki repesztene már 60-nal.
Kell, hogy legyen zóna végét jelző tábla, az oldja csak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!