Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi az, hogy "hivatásos jogosít...

Mi az, hogy "hivatásos jogosítvány"?

Figyelt kérdés

Van itt a cégnél pár idősebb kolléga és mikor szóba kerül az ilyen balesetek, közlekedés (hasonlók stb) témák, mindig azzal jönnek, hogy nekem már 30 X éve van hivatásos jogosítványom. Az milyen? Nekem 10 éve van csak jogsim, de az csak ilyen normál jogsi. Van „hobbi jogosítvány” és van „hivatásos”?

Egyébként azért sem értem, mert az egyik aki mindig azt hangoztatja, hogy hivatásos jogija van Wagon R+al, a másik meg valami VW-el jár. Egyik se sofőr vagy ilyesmi itt a cégnél.

2017. szept. 28. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A hivatásos jogosítvány az, amivel soförként dolgozhat, ami neked van, az csak magánhasználatra alkalmas.

Az, hogy mivel jár lényegtelen, ami számít, az az, hogy dolgozhatna soförként is, mert megvan rá a képesítése.

2017. szept. 28. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
igy van, vezethet foglalkozásszeruen! Kulon orvosi és kepessegvizsgálat kell hozzá, a legegyszerubb az un. PAV I. ill II.
2017. szept. 28. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A hivatásos jogosítvány lényegében egy szakma, amihez kell pályaalkalmassági vizsga, ezután állásvállalásra alkalmas lesz a jogosítványa.

[link]

2017. szept. 28. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Lényeget megválaszolták, kis szómagyarázatot adok.

Régen volt külön „úrvezetői” jogosítvány, s hivatásos is. Ma már nincs egyik sem, csak járműkategóriák.

A munkavállalás mellé az alap jogsihoz pluszban kellenek vizsgák. De maga a vezetői engedély csak egyféle.

Hasonló a betétlap is. Régen a jogosítvány kis könyvecske volt. Ebbe kellett venni betétlapot, amit szabálysértés esetén a rendőr elvett.

Ma a kárbejelentőre mondják, hogy betétlap.

2017. szept. 28. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!