Vegyek-e elektromos quadot a 3 és fél éves fiamnak?
Utolsó, szeeinted 0/24ben majd rajta fog ülni?
Milyen elborult elmék vannak, nem azért lesz dagadt egy gyerek mert motorja, quadja volt. Ez csak egy kis öröm neki, ráadásul jobb aksi sem bírja 2óránál tovább..
Köszönöm a válaszokat.
Ez lenne a kerdeses gepezet : [link]
Amik felmerultek bennem eddig: én mindig szerettem volna valami gépet kiskoromban és fiatalon is, soha nem volt semmim pár szakadt babettán kívül kamaszkorban. Elhizastol nem tartok, senki sem túlsúlyos a családból, de még a közeli és távoli rokonságban sem, senki.
A lovaglasrol annyit, hogy 10-12 év alatt nem ajánlott, voltunk több lovardaban, azt mondják a profik hogy egy gyermek izomzata és izuletei nem állnak készen egy ilyen jellegű terhelesnek.
Amikor rendezvényeken vagy búcsúban van kisautó, mindig csillogó szemmel száll le róla és menni akar meg,tehát nagyon élvezi, biztos nagy élmény lenne a quad és stimulálná a képességeit.
De: amitől tartok az az, hogy nem ég-e ki tőle, teszem azt lehet hogy később képtelen lesz értékelni a kis dolgokat, az élet apró örömeit, egy nagy sétát vagy biciklizést... vagy hogy nem fogja-e lenézni a többi gyereket amiért nekik nincs ilyen, neki meg igen.
Lehet jobb döntés lenne megvarni amíg igényli és vágyakozik rá, mintsem ráültetni és figyelni a reakcióit? Ezzel a gondolatmenetet meg annyi a baj hogy nekünk kell megmutatni hogy így is lehet.
Eddig arra hajlok hogy nem veszem meg, illetve várok vele, de meg az is lehet hogy meggondolom magam... nem egyszeru
11# Te tudsz olvasni, hol írtam azt, hogy dagadt lesz? Vagy hogy 24 órán át rajta fog ülni? Én csak arra utaltam, hogy szerintem ha már ilyen kis korban a gépekhez szokatjuk őket - legyen az elektromos kisautó, mobiltelefon, számítógép - az kihathat a későbbi fejlődésükre, mert megváltozik a viszonya a dolgokhoz, és nagy eséllyel a gépek fogják neki elsősorban az időtöltést/szórakozást jelenteni. Ami éppen elég nagy baj amúgy is a mi korunkban a gyerekekkel, anélkül is, hogy kiskorukban quadot kapnának. Egyébként is hasznosabb szerintem, ha olyan gyorsan mennek, amire saját erőből képesek, erre a bicikli, roller, pedálos autó tökéletesen megfelel.
Egyébként, kérdező, lehet, hogy egy szakembert kellene megkérdezned erről, vagy akár többet is. Gyermekpszichológust, óvodai pedagógust pl., online is biztos van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!