Kamionsofőr szeretnék lenne. Milyen iskolát ajánlotok nekem Budapesten? Az átlagom körülbelül 3.5!
Ugyan miért kéne tudni angolul/németül én se tudok és 8 éve nemzetközizek.
Elég annyi:
Angolul: loadin/unloading
Németül: laden/abladen
Olaszul: karikáre/diskarikare
Spanyolul: karga/diskarga
Ennyi bőven elég!
12-es
Ha neked elég, akkor jó. De nagyon megkönnyítené az életed, ha tudnál legalább angolul társalgási szinten. Illetve vannak olyan cégek, ahol muszáj néha pár szót váltani.
"Olaszul: karikáre/diskarikare
Spanyolul: karga/diskarga
Ennyi bőven elég!"
Neked.
Amúgy: caricare, scaricare, cargar, descargar - helyesen.
Legalább jól tudnád.
Én 16 éve csinálom, angol, német, olasz a nyelvtudásom, (ebben csökkenő sorrendben a tudásom) de ha beszélnek hozzám franciául és a szláv nyelveken is kb. értem mit akarnak tőlem.
Én nagyon fontosnak tartom a nyelvtudást, én nagy részt abból "élek", hogy beszélek nyelveket, millió nehéz helyzetből kivágtam már magam, egész máshogy áll hozzám egy rendőr, rakodóhelyeken stb.
De ha rám hallgat, mindenki azt csinál amit akar. Amíg sok ostoba kolléga van, nekem csak annyival jobb.
És még egyet nem mondtam: egyre több felrakó/lerakó van, ahol jelentkezel, megkérdezik: először vagy itt? Igen. Jó. Ott egy kis terem, ülj be, ott megy egy videó. Milyen nyelven értesz? Angol, német? Ha megnézted a videót (munkavédelmi előírások stb. a cég területén), kapsz egy tesztlapot, kitöltöd, ha nem elég jó, ott nem rakodsz meg apám.
Amellett nyelvtudás nélkül nem lehet komoly céghez külföldön elhelyezkedni, hiszen a jó állások itt is külföldön vannak.
07.11 07.15
Kedves kolléga szép nagy arcod van. Tudod ebbe a szakmába is sok a beképzelt okoskodó majom és a sznob b*zi. Akik mindenkinél különbnek érzik magukat és azt hiszik ők nem sz.rnak büdöset. Már mindenkit felvesznek szinte, teljesen alkalmatlanokat is sajnos ezért van úgy felhígulva a szakma.
16.
Mint kiderült kétszer annyi ideje csinálom mint te. Igen, felhígult a szakma.
"Tudod ebbe a szakmába is sok"
EbbeN a szakmábaN.
Nincs igazad.Van aki nagyon alap nyelvtudással kimegy egy külföldi céghez és ott dolgozik évekig(ha jól megszedi magát,céget alapít)Akkor tanulsz meg legjobban más nyelveket ha kint vagy és hallod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!